December mag dan voor ons draaien om kerst, maar ook voor de lekkerste dagen van het jaar valt er goed te eten. Want hoewel je bij december misschien niet direct denkt aan bergen vol seizoensgroenten of vers fruit, zijn er zeker wel lekkere ingrediënten die je juíst deze maand wil eten.
Lees ook: 19x de lekkerste stamppot recepten
Spruitjes, rode kool en pastinaak: het beste van december
Denk aan winterse groenten zoals spruitjes, rode kool en pastinaak, die in december hun volle smaak ontwikkelen. Spruitjes kunnen worden omgetoverd tot heerlijke bijgerechten of zelfs geroosterd voor een knapperige textuur. Rode kool is ideaal voor stevige stoofpotten, terwijl pastinaak een smaakvolle toevoeging is aan ovenschotels.
Een onmiskenbare ster van december is de knolselderij, veelzijdig in gebruik. Van romige puree tot geroosterde plakjes, deze aardse groente doet het goed in heel veel winterse gerechten. En laten we de feestelijke bieten niet vergeten, perfect voor kleurrijke salades of als basis voor soepen.
Recepten om deze maand te maken
Lees ook: de populairste recepten op Instagram van november ’23 doen het ook goed met de kerst