aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Masterchef Phoebe Wood gaat voor maximale smaak in zo min mogelijk tijd. Haar gerechten zitten vol groenten en, ook fijn, geven nauwelijk afwas. Spruitjes, gedroogde chorizoworstjes, pasta en taleggio; alles op één plaat zo de oven in!Nog spruiten over? Maak de volgende dag spruitjesstamppot met oesterzwammen en oude kaas.
kooktijd30 minutes minutes
Oven30 minutes minutes
totale tijd1 hour hour
ingrediënten
- 500 g spruitjes groene of paarse
- 3 el olijfolie extra vergine
- 3 chorizoworstjes gedroogd, zonder vliesjes, fijngesneden
- 300 g pasta bijv. maccheroni calabresi
- 200 g taleggio zachte roodschimmelkaas, in stukjes
- basilicum paarse, en sherryazijn, voor erbij
instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Halveer de spruitjes als ze fors zijn en verdeel ze over een niet te grote braadslee. Besprenkel de spruitjes met de olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Rooster ze ± 15 min. tot ze net beginnen te kleuren.
- Neem uit de oven en strooi de chorizo erover. Rooster nog 10-15 min. tot de spruitjes mooi kleuren en de chorizo knapperig is.
- Kook intussen de pasta in een grote pan met licht gezouten kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Voeg de gare pasta toe aan de slee en schep de taleggio erdoor.
- Verdeel de pasta over borden en strooi er (paarse) basilicum over. Besprenkel met wat sherryazijn en serveer.
auteur: delicious.
* Als je geen chorizoworstjes kunt krijgen, koop dan een dikke plak chorizo van ± 125 g die je klein snijdt.
Recepten: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!