Het blad in al haar gedaantes: van smoothie tot pesto, en van knapperig chipje tot klassieke boerenkool recepten. Met een bos diepgroene koolbladeren kun je alle kanten op. Trendgevoelig (kale!) of niet, deze herfst- en wintergroente wil je altijd wel in de koelkast hebben liggen.
Ben jij een culi-gewoontedier en op zoek naar nieuwe inspirerende, en vooral gezonde recepten? Bestel het laatste nummer van delicious.
Masseren?
Je kunt boerenkool blancheren, stoven, roerbakken en natuurlijk stampen met aardappels en een klontje boter. Maar wil je het blad rauw eten, als een knapperige salade, dan doe je er goed aan de boerenkool alvorens te masseren met zout en citroensap.
Op die manier ‘garen’ de koolbladeren als het ware, en hoef je niet eindeloos te kauwen op een stug blad. Daarna voeg je een lekkere dressing toe – zoals deze caesardressing – en heb je een heerlijke basis voor een boerenkoolsalade.
Boerenkool recepten die knisperen en crruncchen
Krokante, knisperende blaadjes boerenkool die je kunt eten als chips? De boerenkoolchips trend is inmiddels wel voorbij, maar dat betekent niet dat je ze niet moet maken. Een knapperig element in bijvoorbeeld heerlijk als topping bovenop je pasta of stamppot, en geeft salades een knapperige textuur waar je van blijft eten.
Hoe maak je boerenkoolchips? Simpel: je husselt de boerenkool met een scheutje olijfolie en zout – of andere specerijen en smaakmakers – en verspreidt de blaadjes over een bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte zit tussen de koolbladeren. Bak de boerenkool in ca. 10-15 min. in een voorverwarmde oven op 180°C tot ze droog en krokant zijn.
Spring direct naar:
Stamppot
Smoothie
Pannenkoeken en popcorn
Boerenkoolsoep
Pasta en risotto
Salades en meer