vispotje met kabeljauw, vongole, aardappel en postelein

kabeljauw en vongole
aantal 6 | hoofdgerecht | feestelijk, weekend | frans |
Met deze stoof van kabeljauw en vongole kun je wel zes mensen blij maken! Serveer met lekker brood. Dan kun je ook de laatste beetjes uit je bord opsnoepen. 
kooktijd30 minutes
Spoelen30 minutes
totale tijd1 hour

ingrediënten

  • 1 kg vongole*
  • 100 g boter
  • 2 uien middelgroot, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 l visbouillon van tabletten
  • 1 stengel bleekselderij in dunne boogjes
  • 450 g aardappels vastkokende, in blokjes
  • 200 ml volle melk
  • 450 g kabeljauwfilet in mooie stukken
  • bosje postelein grof gesneden
  • 10 g selderijblad fijngesneden

instructies

  • Leg de vongole ± 30 min. in ruim koud water, schep goed om, haal ze eruit en leg ze in een vergiet. Verwijder kapotte exemplaren.
  • Verwarm de boter in een ruime pan, voeg de ui en knoflook toe en laat 10-15 min. zachtjes bakken, totdat ze goudbruin zijn. Voeg de bouillon, bleekselderij en aardappels toe en breng aan de kook. Kook het mengsel 10 min. en voeg dan de melk toe.
  • Breng opnieuw aan de kook en voeg de kabeljauw en vongole toe. Laat nog hooguit 3-4 min. koken of totdat de schelpen open staan. Roer tot slot de postelein en het selderijblad erdoor, laat niet meer koken, zet het vuur uit.
  • Serveer met brood.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Vongole koop je bij de viswinkel of op de markt, bestel ze evt. van tevoren. Het seizoen loopt van september tot en met mei.
Recepten: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

kabeljauw en vongole