De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

kabeljauw-vongolestoof met aardappel en postelein

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
kabeljauw en vongole
aantal 6 | hoofdgerecht | feestelijk, weekend | frans |
Met deze stoof van kabeljauw en vongole kun je wel zes mensen blij maken! Serveer met lekker brood. Dan kun je ook de laatste beetjes uit je bord opsnoepen. 
kooktijd30 minuten
Spoelen30 minuten
totale tijd1 uur

ingrediënten

  • 1 kg vongole*
  • 100 g boter
  • 2 uien middelgroot, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 l visbouillon van tabletten
  • 1 stengel bleekselderij in dunne boogjes
  • 450 g aardappels vastkokende, in blokjes
  • 200 ml volle melk
  • 450 g kabeljauwfilet in mooie stukken
  • bosje postelein grof gesneden
  • 10 g selderijblad fijngesneden

instructies

  • Leg de vongole ± 30 min. in ruim koud water, schep goed om, haal ze eruit en leg ze in een vergiet. Verwijder kapotte exemplaren.
  • Verwarm de boter in een ruime pan, voeg de ui en knoflook toe en laat 10-15 min. zachtjes bakken, totdat ze goudbruin zijn. Voeg de bouillon, bleekselderij en aardappels toe en breng aan de kook. Kook het mengsel 10 min. en voeg dan de melk toe.
  • Breng opnieuw aan de kook en voeg de kabeljauw en vongole toe. Laat nog hooguit 3-4 min. koken of totdat de schelpen open staan. Roer tot slot de postelein en het selderijblad erdoor, laat niet meer koken, zet het vuur uit.
  • Serveer met brood.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Vongole koop je bij de viswinkel of op de markt, bestel ze evt. van tevoren. Het seizoen loopt van september tot en met mei.
Recepten: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


kabeljauw en vongole