Dat verandering nodig en vaak goed is, snapt iedereen. Maar mogen sommige dingen dan alsjeblieft wél hetzelfde blijven? JA! Paasbrunch recepten als asperges, plaattaart, hollandaise en desserts met veel citroen: daar hebben we als vanouds elk jaar weer zin in.
Pasen staat weer voor de deur, een feestelijke gelegenheid om onze familie op te trommelen en samen te genieten van een brunch die eeuwig lijkt te duren. Als je nog niet helemaal weet wat je gaat koken, scroll dan door deze lijst met onze favoriete paasbrunch recepten.
Gek op hartige taarten
Hartige taarten blijven favoriet. Dat is natuurlijk niet echt een verrassing, want hartige taarten maak je makkelijk voor veel, beleg je met lentefavorieten zoals asperges, ham en ei, en eet je niet thuis, dan kun je ‘m makkelijk meenemen.
Ook in de nieuwe delicious. delen we onze lekkerste paasontbijt, brunch en lunch-ideeën. Bestel het magazine hier of in de winkel:
Jullie paasbrunch favorieten
Opvallender is jullie liefde voor Griekse paasbrunch recepten (spanakopita!), shakshuka en de overvloed aan citrus en luchtige mascarpone als het aankomt op paastoetjes. Misschien komt dat omdat we allemaal snakken naar meer zon, naar lente, échte lente en geen druilerige ongein. En denken we aan een zonnige lente, dan zien we gele citroenen voor ons, fladderende gele jurkjes en gele picknickkleden waar we hopelijk snel in het weekend op kunnen brunchen.
Want waarom zou je alleen rond kerst of pasen uitgebreid brunchen? Een knisperende lentedag leent zich ook goed om uit te slapen, dan de keuken in te duiken en daarna te genieten van een lange brunch in het park.
Kies je favoriete paasbrunch recepten en kook er genoeg van.
Hopen dat er iets overblijft!
Griekse spanakopita met feta en spinazie
Spanakopita is een echte Griekse klassieker. Lekker hartig met krokant filodeeg, zilte feta en frisse spinazie.
Wij zijn dol op hartige taart! En deze kruidentaart met courgette is heel easy, want de bodem maak je van bladerdeeg. Wil je hem nog lekkerder maken? Strooi dan samen met de kruiden ook wat specerijen als gemalen komijn, mild paprikapoeder of gestampt venkelzaad over de deegplakjes.
Een flinke pan of grote schaal is wat je nodig hebt voor dit hartige Midden-Oosterse brunchgerecht. Klassieke shakshuka wordt gemaakt met eieren die worden gepocheerd in een tomatensaus met chili, uien en rokerige specerijen zoals komijn en paprika. Dit recept is extra smoky dankzij de chipotlesaus. Wist je al dat chipotle chili de gedroogde en gerookte variant is van een groene jalapeño? Zet deze goddelijke shakshuka op tafel tijdens een uitgebreide zaterdagbrunch.Goed idee: zelf flatbreads maken om lekker mee in de saus en eieren te dippen. Dit recept is afkomstig uit het maartnummer 2022 van delicious. magazine. Bestel het magazine in de shop.
Een blini is een klein pannenkoekje of poffertje. Wij delen hier onze tips voor blini’s met verschillende toppings: van gerookte kip tot kaviaar of garnalen.
Hollandaisesaus is een klassieke Franse saus op basis van boter, eieren en een beetje azijn. De saus is zalig bij gepocheerde eieren, vis en groenten. Liever bearnaisesaus? Hier lees je hoe je een perfecte bearnaisesaus maakt.
Deze supersnelle preitaartjes zijn in 30 minuten klaar. Ze zijn afgekoeld ook heerlijk uit het vuistje, dus ook handig om mee te nemen naar een picknick.Gek op hartige taart? Maak dan ook eens deze tarte flambée van Janneke!
sinaasappel-venkelsalade met zwarte olijven en waterkersdressing
Dit vega voorgerecht met sinaasappel en venkel is heerlijk fris en licht. Liever een complete maaltijd van deze salade maken? Geef er geroosterde biefstuk of ribeye bij!
Makkelijk doordeweeks eten, maar dan met een slimme twist zodat je het ook aan gasten kunt serveren: dat is hoe wij het graag zien. delicious.friend Janneke maakt vandaag voor ons deze Griekse plaattaart met gemarineerde feta.
groene aspergesoep met spinazie en knoflook-kaasbrood
Deze heerlijke groene aspergesoep zit boordevol groente en serveren we met een lekker kaasbrood met knoflook. Het brood is makkelijk te delen door de sneden in de bovenkanten perfect om in de aspergesoep te dippen! Probeer ook deze cannelloni met groene asperges, geitenkaas en ham.
Waan je voor héél even in Italië met deze vega melanzane parmigiana. Een laagje aubergine, een laagje mozzarella, wat tomatensaus en genieten maar! Tip: venkel geeft dit gerecht een lekkere anijssmaak.
Yvette: 'De extra zachte smaak van champignonmayo past zo goed bij witte asperges. Het traditionele kruim van ei en peterselie (à la Flamande) vervang ik door polonaise van pistache. Man man, dit gerecht wordt gewoon weer een klassiekertje hier hoor, hop in de polonaise voor mijn Hollandse asperges 2.0!'
burrata met geroosterde groenten, granaatappel & pistache
Een flinke bol burrata met alleen wat goede olijfolie is al heel lekker. Doe er groenten met harissa, granaatappelpitjes en knapperige pistachenootjes bij en je hebt écht een feestje op je bord. Ook zo lekker bij romige burrata: peulen-kruidensalade en grissini.
Warme, versgebakken brownies zijn onweerstaanbaar. Maar als je je weet in te houden tot de volgende dag — moeilijk, moeilijk, moeilijk — ontdek je dat de smaak nóg intenser is en je de afzonderlijke ingrediënten beter proeft. Deze 'blonde' variant tjokvol geroosterde macadamianoten en witte chocolade kun je vandaag nog de oven in schuiven.
Rutger bakt voor delicious. een citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur. Rutger, de allereerste winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Maanzaad geeft deze frisse citroencake een verrassend lekkere twist! Bij ons zie je maanzaad vooral op broodjes, niet in gebak. Maar in Duitsland, Polen en Hongarije krijgen ze er geen genoeg van. Daar wordt het ingezet als taartvulling, voor plaatkoeken, in strudels en om koekjes mee te vullen.’
Superromig en toch lekker fris: Italiaanse tiramisu met een flinke scheut limoncello en lemon curd. Voor liefhebbers van citroen! Een ideaal dessert voor als je kookt voor een grote groep.
Mascarpone ontstond bij toeval in Lombardije. Het is eigenlijk geen kaas, maar volvette room, zacht gezuurd met citroen- of wijnsteenzuur. Daarom komt mascarpone dichter bij yoghurt of clotted cream. Je kunt het eenvoudig zelf maken: 7x de allerlekkerste zoete recepten met mascarpone
Net zo plotseling als het er is, is rabarber ook weer verdwenen. De friszure rozerode rabarberstengels zijn dus een beetje mystiek en kort te koop, zo van april tot juni. Dus er is geen beter excuus om ze direct te gebruiken! Maak deze rabarber-custardtaart met vanille en steranijs en word op slag verliefd.
Mmm… Wat is deze mousse lekker luchtig! De perfecte combinatie met een vleugje friszure citroen. Wanneer je geen crème-brûléebrander hebt, kun je het eiwit ook goudbruin branden onder de hete ovengrill. Blijf er wel bij, het gaat snel!Dit is ook een heel goed idee: meringue-semifreddo.