Op zoek naar een goed Italiaans voorgerecht? Als ze ergens weten hoe je een goed diner organiseert is het wel in het land van lekker eten: Italië. Van antipasti tot aperitivo en natuurlijk de primi. Laat het goede begin van een avond maar over aan de Italianen.
Italiaanse voorgerechten, ook bekend als anti pasti, zijn misschien wel het belangrijkste moment van de maaltijd. Bruschetta, geroosterd brood besprenkeld met olijfolie en belegd met tomaten, knoflook en basilicum, is een klassiek voorbeeld.
Carpaccio, flinterdunne plakjes rauwe vleeswaren of vis, gemarineerd in citroensap en olijfolie mag bij ons in Nederland dan misschien bestempeld worden als saai en voorspelbaar, maar goed bereid of met een originele twist is er helemaal niks mis mee als je het ons vraagt.
Antipasti
Een andere favoriet is caprese, een lichte salade met tomaten, mozzarella en basilicum, vaak besprenkeld met balsamico. Antipasti-planken bestaan uit verschillende kazen, vleeswaren, olijven en ingelegde groenten, waardoor ze perfect zijn om te delen.
Of het nu gaat om gefrituurde risottoballetjes (arancini) of inktvisringen (calamari), Italiaanse voorgerechten draaien om simpele, verse ingrediënten die je lekker eenvoudig kunt houden. Precies wat je wil als de rest van je diner al ingewikkeld genoeg is natuurlijk.
Lees ook: 44x ideeën voor een heerlijk Italiaans buffet