fritto misto di mare (gefrituurde inktvis, ansjovis en garnalen)

glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht, voorgerecht | | italiaans | glutenvrij, lactosevrij
Een nonna strooit geen kerriezout over haar fritto misto en geen chef zal in zijn traditionele trattoria daikon meekoken in de bollito misto. Tóch is ook dit op en top Italiaans. Een twist moet kunnen. Het kerriezout frist de gefrituurde vis lekker op: dat noemen we nou een geslaagde toevoeging aan een klassiek gerecht.
kooktijd25 minutes
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el zeezoutvlokken
  • 1 kleine courgette, in 1 cm-plakjes
  • 12 ansjovisfilets op olie, uitgelekt
  • 200 g grote rauwe garnalen
  • 500 g pijlinktvis*, schoongemaakte, in ringen
  • 1 citroen, in schijfjes + citroenpartjes voor erbij
  • ± 2-3 el maïzena of tapiocameel
  • olie om in te frituren
  • 1/2 bosje bladpeterselie, blaadjes geplukt

instructies

  • Meng in een kom het kerriepoeder met 2 el zeezoutvlokken.
  • Leg de courgette, ansjovis, garnalen, inktvisringen en citroenschijfjes apart op dienbladen of je werkblad en bestuif ze rondom met maïzena. Schud het teveel eraf.
  • Verwarm de oven voor op 100oC en bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier.
  • Verhit een (frituur)pan met olie tot 180oC (een blokje brood kleurt hierin in 90 sec. goudbruin).
  • Frituur de courgette, ansjovis, garnalen, inktvisringen en citroenschijfjes in delen in 1-2 min. knapperig, onder af en toe omscheppen. Laat uitlekken en houd warm in de oven. Bestrooi met kerriezout naar smaak. Serveer op een grote schaal, bestrooid met peterselie, en geef er citroenpartjes bij. Zelf inktvis schoonmaken?* Ga naar deliciousmagazine.nl/ inktvisschoonmaken.
Voedingswaarde:
calorieën: 443kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 30g
|
koolhydraten: 8g
auteur: delicious.
*Zo maak je zelf inktvis schoon:
https://deliciousmagazine.nl/delicious-helpt/kooktechnieken/inktvisschoonmaken/
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: slowfood pizza van de beste pizzeria van Nederland

RECEPTEN DAN PEPPERELL, DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING DAVID MORGAN.