ravioli met walnoot-saliericotta en bruine maanzaadboter

ravioli walnoot-salieboter bruine maanzaadboter - delicious
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | feestelijk, kerst | nederlands |
Gevulde pasta is een ideaal feestgerecht voor veel gasten. En deze vega variant van Janneke Phillipi is ook nog superlekker. De ravioli kun je prima een aantal weken van tevoren maken en (los) invriezen.
Nog drie heerlijke vega ravioli's.
voorbereiding55 minutes
wachten30 minutes
totale tijd1 hour 25 minutes

ingrediënten

  • 100 g pastameel* (bloem van harde tarwe, tipo 00)
  • 100 g bloem
  • 75 g walnoten
  • 3 takjes salie
  • handvol geraspte parmezaanse kaas
  • 250 g ricotta
  • 1 el maanzaad
  • 250 g (paarscherrytomaatjes
  • pastamachine**
  • 2 el olijfolie
  • 100 g boter

instructies

  • Kneed in de keukenmachine van het pasta- meel, de bloem, 1 el olijfolie, 100 ml water en een snuf zout een stevig deeg. Voeg extra meel toe als het deeg plakt, het moet stevig en soepel zijn. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
  • Hak voor de vulling de walnoten en 3 losse blaadjes salie fijn. Meng de walnoten en salie met de parmezaanse kaas door de ricotta. Breng op smaak met peper.
  • Verdeel het deeg in 4 porties. Rol elke portie deeg op een pastamachine of met een deegroller uit tot een lap van 1 mm dikte. Halveer de deeglap. Schep op een deegvel met 2 theelepels 3 bergjes van de vulling, met een tussenruimte van zo’n 4-5 cm. Maak het pastadeeg rond de vulling met een kwastje of je vingertoppen vochtig met water.
  • Leg het andere deegvel erop en druk het deeg rond de vulling goed aan; zorg dat de vulling zo weinig mogelijk, liefst geen, lucht bevat. Snijd met een mes of deegradertje de pasta rond de vulling in 3 grote vierkanten. Leg de ravioli in één laag op een schaal bestoven met wat extra pastameel.
  • Maak op dezelfde manier nog 9 grote ravioli. Leg ze bij de andere ravioli los van elkaar; zorg dat ze elkaar niet overlappen. Bewaar de ravioli op een koele plek of vries ze in***.
  • Kook de ravioli in ruim kokend water met zout in 4 min. gaar.
  • Smelt intussen in een sauspan de boter. Halveer de tomaatjes en schep ze met de rest van de salieblaadjes en het maanzaad erdoor. Laat de boter bruin kleuren.
  • Schep de ravioli met een schuimspaan uit het pastawater, laat ze goed uitlekken. Verdeel de pasta over 4 voorverwarmde borden. Schep de maanzaadboter met de tomaatjes en salie erover en bestrooi met peper.
Voedingswaarde:
calorieën: 730kcal
|
eiwit: 19g
|
vet: 53g
|
koolhydraten: 42g
auteur: delicious.
* Pastameel is gemalen van harde (durum) tarwe. Deze tarwe geeft een steviger glutenstructuur, waardoor je in de pastamachine mooie, dunne vellen pastadeeg kunt draaien, die niet scheuren.
**Pasta maken is ook heel makkelijk zonder machine.
***Voorbereiding: De ravioli kun je prima 3-4 weken van tevoren maken en (los) invriezen. Laat ze bevroren in het pastawater glijden en kook ze gaar in 5 minuten. Intussen smelt je de maanzaadboter.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
ravioli walnoot-salieboter bruine maanzaadboter - delicious