We willen makkelijk, we willen snel! Maar we willen ook lékker en als het even kan: voedzaam. Gnocchi ticks all the boxes. De zachte pastakussentjes doen het goed in combinatie met Italiaanse smaken, maar passen eigenlijk overal goed bij.
Dat maakt gnocchi de perfecte basis voor een makkelijke doordeweekse maaltijd, of een easy weekendgerecht. In deze lijst sommen we onze recepten met kant-en-klare gnocchi voor je op. Heb je wat meer tijd? Dan hebben we ook nog fijne recepten om zelf gnocchi te maken: die vind je onderaan.
Heb je het over gnocchi di patate, de meest populaire soort – dan heb je het over een pastasoort die gemaakt wordt met meel en aardappel. Maar je kunt je lol op, want die aardappel vervang je net zo makkelijk door zoete aardappel, witte bonen of kikkererwten. Scroll verder voor de beste recepten.
Meer snelle, lekkere gerechten?
In dit extra dikke nummer van foodmagazine delicious. gaan we voor easy. Zo staan er – naast heel veel heerlijke uitpak-recepten – wel 25 recepten in die je binnen een half uurtje op tafel zet. Zo maakt Julie stoof, traybake, pulled chicken en pasta en in het weekend een zalmzijde. Manon presenteert soep, quiche of pita’s, eenvoudiger kán bijna niet. Ga je liever voor makkelijke noedels, volg dan Pippa’s recepten, want zij laat zien dat je ook met kant-en-klare noedels verrassend goed eet. Of kijk de kunst af van Italianen die pittig saucijzenvlees of venkelworst door hun saus, dip of gehakt doen voor meer smaak en snelheid. Shop het nummer hier!
Lees ook: dit zijn volgens kenners dé 5 geheimen voor de lekkerste gnocchi.
Snelle gnocchi recepten
Iets meer tijd? Maak dan deze vega gnocchi uit de oven.
Binnen 30 minuten gemaakt en daarna nog even in de oven
Zelf gnocchi maken
Gek op gnocchi en heb je wat meer tijd? Met deze recepten maak je de gnocchi from scratch. En dat proef je! Want in plaats van aardappel en bloem als hoofdbestandsdelen, kun je ook spelen met bijvoorbeeld kikkererwten, zoete aardappel of speltbloem.
Of heb je meer zin in gnudi? Maak rucola-gnudi met pomodorinisaus en pijnboompittenkruim, basilicumgnudi met salsa van geroosterde pomodorini of gnudi van spruitjes met salie-knof-chiliboter. Die zet je ook allemaal snel op tafel!