delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | italiaans |
Vanavond ben je lekker snel klaar als je deze gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta maakt. Binnen 20 min. heb je iets op tafel staan om je vingers bij af te likken. Nóg lekkerder: schenk een straaltje van je favoriete olijfolie over de gnocchi.

totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • ± 5 el olijfolie
  • 150 g pancetta, kleiner gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 blikken kerstomaten à 400 g
  • 800 g gnocchi di patate* (supermarkt)
  • 600 g haricots verts
  • 150 g gorgonzola, verbrokkeld
  • 2 el peterselie, fijngesneden

instructies

  • Verhit in de koekenpan 2 el olijfolie. Bak de pancetta met de knoflook 4 min. zachtjes. Voeg de kerstomaatjes met het vocht toe en kook in 10 min. tot een dikke tomatensaus.
  • Breng intussen voor de gnocchi een pan met ruim water aan de kook.
  • Verhit in de koekenpan 3 el olijfolie. Bak de haricots verts in 5-6 min. knapperig gaar.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de tomatensaus van het vuur. Schep de gnocchi en gorgonzola door de saus en laat de kaas iets smelten.
  • Schep de gnocchi op 4 borden en bestrooi met de peterselie en peper naar smaak. Serveer met de haricots verts.
Voedingswaarde:
calorieën: 895kcal
|
eiwit: 30g
|
vet: 40g
|
koolhydraten: 99g
auteur: delicious.
* De inhoud van 1 pak gnocchi is meestal 500 g. Heb je grote eters aan tafel, gebruik dan alle gnocchi. En… een restje warme gnocchi is ook héél lekker als lunch!
recept, styling, bereiding Janneke Philippi fotografie Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta - delicious