basilicumgnudi met salsa van geroosterde pomodorini

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
basilicumgnudi
vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | italiaans | vegetarisch
Regelrecht uit Toscane! Gnudi zijn gnocchi van ricotta. Parmezaanse kaas geeft ze een extra hartige smaak. Je maakt de balletjes met je handen of met twee lepels. Gnudi gaan er niet vandoor met de schoonheidsprijs, maar ze smaken fantastisch!
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 600 g pomodorini
  • 15 g basilicum 1 bosje + extra voor erover
  • 500 g ricotta
  • 150 g bloem
  • 2 eidooiers
  • handvol geraspte parmezaanse kaas + extra voor erover
  • extra vierge olijfolie
  • voorraad 3 el olijfolie

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
Doe de pomodorini in een ovenschaal,
  • besprenkel ze met 3 el olijfolie en rooster ze in de voorverwarmde oven 20-25 min. tot ze zoet en sappig zijn. Heb je meer tijd, halveer de tomaatjes dan voor iets intensere smaak.
  • Breng intussen een ruime pan met gezouten water aan de kook. Snijd de basilicum fijn. Meng in een kom de ricotta met de bloem, eidooiers, basilicum en parmezaanse kaas. Vorm met vochtige handen of met behulp van 2 dessertlepels ovale balletjes van het ricottamengsel en leg die op een met bloem bestoven schaal.
  • Kook de gnudi in 6 min. gaar, ze komen dan bovendrijven. Neem intussen de tomaatjes uit de oven en prak ze met een vork tot een grove salsa. Voeg peper naar smaak toe.
  • Schep de gnudi met een schuimspaan uit de pan en verdeel over 4 borden. Schep de salsa over de gnudi. Besprenkel met olijfolie. Bestrooi naar wens met wat extra basilicum en geraspte parmezaan.

Voedingswaarde:
calorieën: 586kcal
|
eiwit: 26g
|
vet: 36g
|
koolhydraten: 48g
auteur: delicious.
*Vries de gnudi evt. los van elkaar in. Zodra ze keihard zijn, kun je ze in plastic zakjes verpakken, dan plakt het niet meer. Bij het koken van bevroren gnudi duurt het iets langer voor ze boven komen drijven.
 
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
basilicumgnudi