Het gaat niet om de kip, maar om wat je doet mét de kip! Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want een goede kip – van het vrije-uitloopsoort of nog beter, een biologische kip – heeft écht meer smaak. Een goede keuze loont. Heb je eenmaal de juiste kip gekocht, dan valt er nog één belangrijke keuze te maken: met welke van deze zomerse kipgerechten begin je?
Kipgerechten die je niet zat wordt
Wanneer kip je neus uitkomt – alwéér kipfilet met ketjap – grijp dan naar een van deze recepten. Dankzij de vrij neutrale smaak is dit gevogelte een soort kleurboek waar je alle kanten mee op kunt. Niet alleen kies je als kok hoe je de kip kleur wil geven met verschillende specerijen, kruiden en sauzen, je kiest ook met welke delen van de kip je kookt en hoe: van de bbq, uit de oven, de grillpan of low & slow in een zomers stoofpotje. Ga je voor een neutrale kippenborst, een portie ondeugende vleugels met een krokant huidje of toch die sappige dijen? We hebben onze favoriete kipgerechten voor je gebundeld, zodat je deze hele zomer steeds opnieuw verliefd kunt worden op je favoriete stukje vlees.
Summer of love… for chicken
De geur van zonnebrand en smeulende kolen, erboven een gevlinderde kip die langzaam van kleur verandert. Het is alsof de zon een extra ingrediënt is in de Ceasarsalade die we deze zomer op picknicks husselen (met onze handen, want we zijn het slabestek vergeten), de kippendijfilet die we aan stengels citroengras rijgen en het gebraden yuzu-kipgerecht dat net uit de oven komt. Geef toe: de lekkerste kipgerechten gaan gewoon hand in hand met de zomer!
Kippetje op het vuur
Probeer dit Indiase gerecht met kip en peultjes ook eens!
Met zilvervliesrijst kun je ook een lekkere salade met veel groenten maken.
Italiaanse kipgerechten: 3x pasta
Liever een sneller pastarecept met kip? Maak fettuccine met gepocheerde kip.