aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Een maaltijdsalade met vrolijke voorjaarskleuren. Zachte kip, krokante broodjes, zilte spekjes en frisse peterselie. Deze wortelsalade heeft het allemaal!
voorbereiding20 minuten
Oven25 minuten
totale tijd45 minuten
ingrediënten
- 1 bos wortels geschrapt
- 3 el olijfolie
- 70 g boter
- 1 takje dragon vers
- 100 g pancetta of spek in reepjes
- 500 g kipfilet
- 2-3 el dragon vers, fijngesneden
- 2 tl wittewijnazijn
- 45 g walnoten geroosterd en gehakt
- ½ bosje bladpeterselie fijngesneden
- ½ zuurdesemstokbrood in dunne sneetjes, geroosterd
instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de wortels in een braadslee en voeg 1½ el olie, 40 g van de boter, 2-3 el water en het takje dragon toe. Rooster ze in ± 25 min. gaar.
- Verhit intussen 10 g van de boter met de resterende olie in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de spekjes hierin in 3-4 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Bak de kipfilets in de pan met spekvet in ± 7 min. per kant gaar. Leg op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd in plakjes.
- Verhit de resterende boter in de koekenpan op laag vuur en laat in 5 min. bruin kleuren. Voeg de fijngesneden dragon en azijn toe.
- Schep de kip, wortels, walnoten en peterselie in een schaal door elkaar en voeg zout en peper toe. Schenk de dragonboter erover. Voeg de sneetjes brood toe en schep om.
auteur: delicious.
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Lucy Busuttil. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!