De lente of zomer kan niet zonder zonnige kip salades. Zo’n bord vol kleurrijke groenten en kipfilet is vaak precies waar je naar snakt op dit soort dagen: gezond, fris en toch lekker vullend.
Natuurlijk kun je een maaltijdsalade met gerookte kip maken – zie ook het recept hieronder -, maar in de meeste gevallen is het net zo lekker om zelf een kippetje te bakken. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Zo bakt Donna Hay in haar caesarsalade de kip simpelweg even aan met olijfolie en wat peper en zout.
Bekijk ook: pasta met kip: 7 recepten voor iedere dag van de week
Een van onze persoonlijke favorieten is de couscoussalade met bloemkool, kip en roomkaasdressing. Tip: maak direct lekker veel. Zo heb je een dag later ook een heerlijke lunch te pakken.
Meer inspiratie voor de lente en zomer? In het huidige nummer van delicious. vind je de lekkerste knapperige recepten. Bestel ‘m hier!
kip salades: 11 recepten
Met kalkoenfilet
Bekijk ook: 12x rijst met kip: comfortfood om op terug te vallen