Kip diavola met polenta en courgettebloemen

kip diavola en courgette | delicious


aantal 6 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Kip diavola (duivelse kip) is een heerlijke afwisseling op ‘gewone kip’. Dit typisch Italiaanse gerecht zit vol met smaak en de chilivlokken geven de kip pit. Ook fijn: het bereiden ervan kost 5 minuten, de oven doet de rest!
kooktijd5 minutes
Oven45 minutes
totale tijd50 minutes

ingrediënten

  • 1 hele kip ± 1,4 kg, in de lengte gehalveerd, filets en dijen ingekerfd
  • 250 ml witte wijn
  • 80 ml olijfolie extra vergine
  • 2 tl rozemarijn gedroogd
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • ½ bosje oregano blaadjes gerist
  • 1 tl chilivlokken of meer naar smaak
  • 10 courgettebloemen met kleine courgette eraan: stempels verwijderd, bloemen in stukjes gescheurd, courgettes in plakjes
  • 200 g polenta
  • 2 takjes rozemarijn naaldjes fijngehakt
  • 50 g parmezaanse kaas geraspt

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de halve kippen met het vel naar boven in een braadslee en voeg de wijn, olie, 1 tl rozemarijn, knoflook, oregano, chilivlokken en wat zout toe. Rooster de kip 45-50 min. of tot er helder sap uitloopt als je een dijbeen op het dikste punt inprikt. Maak intussen de polenta. Breng in een pan met dikke bodem de polenta met ± 1 l water aan de kook. Voeg de rest van de rozemarijn toe en kook de polenta 15 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en roer de parmezaanse kaas erdoor. Breng de polenta goed op smaak met zout en peper.
  • Schep de courgettes om in de jus in de braadslee en strooi er peper over. Serveer de kip met de courgettes en jus over de polenta.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


kip diavola en courgette | delicious