glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
hollands |
Eenvoud kan zo heerlijk zijn. Met een paar simpele ingrediënten maak je dit mooie kipgerecht. De superlekkere saus smaakt ook heel goed met pasta.
Ingrediënten
- 1 kg krieltjes in schil
- 12 grote ongepelde diepvriesgarnalen, ontdooid
- 4 boerderijkipfilets à 100-125 g
- 50 g half-zongedroogde tomaatjes
- 75 ml droge witte wijn
- 175 ml houdbare slagroom*
- 800 g broccoli, in roosjes en steel geschild en in plakjes
- handvol basilicum
voorraad
- 6 el olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 1 biocitroen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Spreid de krieltjes uit op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel ze met 2 el olijfolie en bestrooi met zeezout naar smaak. Rooster de kriel in 20 min. goudbruin en gaar.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de garnalen in 5 min. net gaar en schep ze uit de pan. Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in 10 min. rondom net gaar.
- Snijd de knoflook fijn. Schuif de kipfilets aan de kant en bak de knoflook en de zon- gedroogde tomaatjes zachtjes 1 min. Schenk de wijn erbij en roer met een spatel de aan- baksels los. Laat de wijn tot de helft inkoken. Schenk de slagroom erbij en breng weer aan de kook. Laat de saus 4-5 min. op matig vuur inkoken tot deze licht gebonden is. Kook intussen de broccoli in 5 min. beetgaar.
- Voeg de garnalen weer toe aan de room- saus. Rasp de gele schil van de citroen erboven en voeg de basilicum toe. Verwarm de kipfilet met de garnalen zonder te koken nog 1-2 min. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de kipfilets met de garnalen en roomsaus over 4 borden. Schep er wat broccoli bij. Serveer met de rest van de broccoli en geroosterde kriel.
Voedingswaarde
calorieën: 825kcal
eiwit: 55g
vet: 41g
koolhydraten: 52g
*Neem voor dit recept een karton houdbare slagroom. Deze is al verhit en schift niet meer: ideaal dus om op hoog vuur in te koken.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Op zoek naar meer kipinspiratie? Probeer deze soul bowl met pittige kip!