nr.1 foodmagazine

Geroosterde hoisin-kipspiesjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
geroosterde hoisin-kipspiesjes - delicious


aantal 18 | hapjes | familietijd, feestelijk | internationaal | lactosevrij
Klein maar fijn, veel smaak én snel klaar. Met deze geroosterde hoisin-kipspiesjes zit je niet meteen vol en óh wat zijn ze lekker.
Ook lekker: snelle dumplings met zoetzure venkel.
voorbereiding15 minuten
marineren + oven1 uur 12 minuten
totale tijd1 uur 27 minuten

ingrediënten

  • 400 g kippendijfilet
  • 50 g hoisinsaus
  • sap van 1 limoen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 2 el amandelschaafsel
  • 300 g broccoli in roosjes
  • 2 el olie

instructies

  • Snijd de kipdijfilet in blokjes van 1-1½ cm. Meng de hoisinsaus met het limoensap, de olie en de knoflook. Schep de kippendijfilet erdoor en laat in de koelkast 1 uur afgedekt marineer.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Rijg de kipblokjes aan 18 tapasprikkers en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Leg eventueel roosjes broccoli bij de spiesjes. Besprenkel de broccoli met de olie en bestrooi naar smaak met zout.
  • Rooster de spiesjes met de broccoli in de voorverwarmde oven in 10-12 min. bruin en gaar. Voor een mooi grillrandje kun je de grill de laatste minuut nog erbij aanzetten, houd je kipspiesjes wel in de gaten.
  • Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
  • Leg de hoisinkipspiesjes en broccoli op een schaal en bestrooi met amandelschaafsel.
Voedingswaarde:
calorieën: 82kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 5g
|
koolhydraten: 2g
auteur: delicious.
Voorbereiden: marineer de kipblokjes eventueel ‘s ochtends.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Laura Vijselaar. Bereiding: Bart Stuart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


geroosterde hoisin-kipspiesjes - delicious