delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lactosevrij

noedels met sojakip

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | aziatisch |
Deze kipdrumsticks zijn de perfecte combinatie van sweet & salty door de sojasaus en honing. Stoof de kip van tevoren, dan wordt hij extra lekker. Bovendien ben je dan op de avond zelf nog geen tien minuten bezig.
Heb je meer zin in een Mexicaans avondje? Maak dan pittige sojakip maïs-zwartebonensalsa.
voorbereiding30 minuten
marineren10 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 1,5 kg kipdrumsticks*, zonder vel
  • 5 cm (± 25 g) verse gember, in dunne plakjes
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 2 bosuitjes, in 5 cm-stukjes
  • 4 el Chinese rijstwijn, shaohsing**
  • el zonnebloemolie
  • 1 el sesamolie
  • 4 el donkere sojasaus
  • zest van 1 sinaasappel
  • 2 steranijs
  • 4 el vloeibare honing
  • 125 ml rijstazijn
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 4 snackkomkommers, in dunne plakjes
  • 270 g sobanoedels
  • shisocress, voor erbij

instructies

  • Schep de drumsticks in een kom om met de gember, knoflook, bosuitjes en Chinese rijstwijn. Laat ± 10 min. marineren.
  • Verhit in een braadpan op hoog vuur de zonnebloemolie en sesamolie. Neem de drumsticks uit de marinade (houd aparen braad ze in ± 2 min. per kant bruin. Voeg de marinade, de sojasaus, sinaasappelzeste, steranijs, honing en 4 el water toe en verwarm tot het kookpunt. Stoof afgedekt ± 15 min. onder af en toe omscheppen tot de kip gaar is.
  • Meng ± 10 min. voor serveren de rijstazijn en suiker in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de komkommer toe en laat intrekken.
  • Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  • Verdeel de kip, het stoofvocht, de noedels en de komkommer over kommen. Bestrooi met shisocress en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 785kcal
|
eiwit: 50g
|
vet: 20g
|
koolhydraten: 100g
auteur: delicious.
* De drumsticks zijn goed van tevoren te bereiden. Bewaar het afgekoelde vlees goed afgedekt 3 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
** Chinese rijstwijn koop je bij de Aziatische supermarkt.
Recepten en bereiding: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën