aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
aziatisch |
Ontdek de charme van nieuwe smaken met deze pittige sojakip met maïs-zwartebonensalsa. Als je op de dag zelf niet veel tijd hebt, marineer de kip dan de avond van tevoren en bereid de salsa alvast voor. De cajunkruiden geven het gerecht een sterke, pittige en licht gerookte smaak.
kooktijd25 minutes minutes
Oven55 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 20 minutes minutes
ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 80 ml sojasaus donker
- 2 el cajunspecerijenmengsel of de delicious. rub voor kip
- 1 el olijfolie
- 2 maïskolven schutbladeren en draden verwijderd*
- 1 paprika rood, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
- 440 g zwarte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- ter garnering: korianderblad
instructies
- Leg de kippenbouten in een ondiepe schaal, sprenkel de sojasaus erover en laat ze afgedekt 1-2 uur marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Neem de kippenbouten uit de marinade (bewaar deze) en dep ze droog. Bestrooi ze met de Cajunspecerijen, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 15 min. bruin kleuren in de oven. Schakel de oventemperatuur terug tot 200 ºC en braad de kippenbouten nog 40 min., waarbij je ze tussentijds bedruipt met de jus en de bewaarde marinade, tot ze helemaal gaar en mooi geglaceerd zijn.
- Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Snijd de korrels van de kolven los, voeg ze samen met de paprika toe aan de pan en schep ze 2-3 min. om. Voeg de zwarte bonen toe en laat ze 2 min. doorwarmen. Voeg zout en peper toe.
- Serveer de kip met de maïssalsa en garneer met korianderblad.
auteur: delicious.
*Of vervang de maïs door 1 blik maïs-korrels á 300 g.
Recept: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!