nr.1 foodmagazine

Mexicaanse taco’s met kip en grilled ananas salsa

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Taco’s zijn een van de bekendste Mexicaanse gerechten. Deze taco klassieker met kip en gegrilde ananassalsa moét je eens geproefd hebben.

Ook méér dan de moeite waard: deze mini pita pizza met spruitjes en een kwarteleitje.

Taco’s zijn perfect voor doordeweeks: deze variant met kipdijfilet en zoetzure ananassalsa is klaar in 20 minuten. Wij maakten ze met de Solis Deli Grill, een handige, veelzijdige tafelgrill. Van het roerbakken van de ui en ananas, tot het grillen van de kip: het kan allemaal met hetzelfde apparaat. Handig!

Mexicaanse taco’s met kip en grilled ananas salsa

Hoofdgerecht  (4 personen)

2 (bio) limoenen
1 bosje verse koriander
500 g kipdijfilets
1 el gemalen komijn
½  tl chilipoeder
1 el gerookt paprikapoeder
2 el olijfolie
1 teen knoflook, uitgeperst
12 kleine zachte tarwetortilla’s/soft taco’s (supermarkt)
250 g verse ananas, in blokjes gesneden
3 rode uien, in blokjes gesneden
1 groene  en 1 rode jalapeno peper, fijngesneden
extra nodig: Solis Deli Grill

Voorbereiden:
Rasp de schil van 1 limoen en pers 1,5 limoen uit. Snijd de steeltjes van de koriander fijn. Meng in een kom de kip met de komijn, chilipoeder, gerookt paprikapoeder, sap van een halve limoen, olijfolie, knoflook, peper en zout en laat 30 min. marineren. Bereid de tortilla’s, vlak voor aanvang, volgens de aanwijzingen op de verpakking en houdt warm in een theedoek.

Op tafel: 
Zet de gemarineerde kippendijen in een schaaltje op tafel en de ui, ananas, fijngesneden jalapeno peper, koriander en de tortilla’s in schaaltjes ernaast.

Bereiden:
Verhit de gladde plaat en roerbak de ui en ananas al 5 – 10 min. of totdat de ui en ananas goudbruin en gekarameliseerd zijn. Voeg de laatste minuut de jalapeno peper toe. Schep terug in de kom en meng de rasp en het sap van de limoen en de koriandersteeltjes door de salsa en breng op smaak met zout.

Grill ondertussen de kipdijfilets op de grillplaat in 5 – 10 min. gaar. Snijd in reepjes en beleg de tortilla’s met de kip en de salsa en garneer met verse koriander. Lekker met guacamole en crème fraîche.

Tip: Je kunt de kip ook in reepjes laten marineren, dan zijn ze met het grillen sneller gaar.

Bereiden 15-20 min. en 30 min. marineren

BEKIJK OOK DE VIDEO:

IN SAMENWERKING MET SOLIS PRODUCTIE & RECEPTUUR HESTER DE GOEDE STYLING CARLA HAPPEE

mexicaansetacos-delicious-solis