nr.1 foodmagazine

citroengras-kipspiesjes van khun orapin

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

WIST JE DAT… het geheim van een aromatische currypasta ’m zit in de limoenschilletjes? Maar pas op, als je te veel toevoegt, wordt je pasta bitter… volgens Orapin. Ze is een van de Thaise chiliboerinnen achter de currypasta’s van Fair Trade Original. Én topkok van het dorp. Haar rode aromatische curry is de smaakmaker voor deze citroengras-kipspiesjes. Voor een ontmoeting met de Thaise fairtrade boerinnen en meer oorspronkelijke recepten, zie ontmoetonzeboeren.nl.

Meer Thaise kookinspiratie opdoen? Maak deze noedelsalade met verse ananas!

citroengras-kipspiesjes
hoofdgerecht | 4 personen

1 blik Fair Trade Original kokosmelk (400 ml)
200 g Fair Trade Original pandanrijst
sap en rasp van 1 (bio)limoen
400 g kippendijfilet, in grove stukken
2 el Fair Trade Original rode Thaise currypasta
30 g panko (of paneermeel)
5 tl Thaise vissaus
8-9 el Fair Trade Original sweet chilisaus
4 mooie stengels citroengras*
40 g pinda’s, grof gehakt
hand muntblaadjes, fijngesneden + paar blaadjes als garnering

Schud het blik kokosmelk niet en zet het even in de koelkast. Schep 3 tl van de roomlaag af en houd apart. Leng de rest met water aan tot 400 ml.

Breng de rijst in een pan met een snuf zout, de aangelengde kokosmelk en helft van de limoenrasp aan de kook. Roer door en kook op zo laag mogelijk vuur met deksel op de pan in ± 10 min. gaar.

Verwarm de oven voor op 220°C. Maal de kip in de keukenmachine fijn met de currypasta, de panko, de helft van de vissaus, de rest van de limoenrasp en 5 el van de chilisaus. Rol hiervan 12 balletjes en kneed telkens 3 balletjes om een stengel citroengras. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven ± 15 min.

Bestrijk ze met 2-3 el chilisaus en bestrooi met de pinda’s. Bak ze in nog ± 10 min. helemaal gaar.

Verwarm de achtergehouden kokosroom met het limoensap, de rest van de vissaus en roer de rest van de chilisaus erdoor. Laat niet koken. Neem van het vuur en voeg evt. naar smaak meer limoensap en chilisaus toe.

Serveer de spiesjes met de saus en de rijst en bestrooi met muntblad. Lekker met gestoomde bimi of gewokte spinazie.

* Citroengrasstengels geven tijdens het roosteren een lekkere smaak af.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 25 min.

IN SAMENWERKING MET FAIR TRADE ORIGINAL FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 4 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

kipspiesjes