12x gnocchi recepten die je binnen 30 minuten maakt

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
gnocchi

Gnocchi valt wat ons betreft helemaal in de categorie ‘comfort food’. De zachte pastakussentjes doen het goed in combinatie met talloze ingrediënten uit de Italiaanse keuken.

En dat maakt het ook direct een makkelijke basis voor doordeweeks. In dit artikel sommen we de recepten op met kant-en-klare gnocchi én geven we nog een paar variaties voor als je nét even wat meer tijd hebt en zelf gnocchi maakt.

Heb je het over gnocchi di patate, de meest populaire soort – dan heb je het over een pastasoort die gemaakt wordt met meel en aardappel. Maar je kunt je lol op, want die aardappel vervang je net zo makkelijk door zoete aardappel, witte bonen of kikkererwten. Scroll verder voor de beste recepten.

Lees ook: Dit zijn volgens kenners dé 5 geheimen voor de lekkerste gnocchi

gebakken gnocchi met tomaatjes, parmezaan & munt
Gebakken gnocchi? Gnocchi kennen we als zachte kussentjes. Bakken is minder bekend, maar heel erg lekker. Vooral kinderen zijn dol op die krokante Italiaanse aardappelkussentjes.


Iets meer tijd? Maak dan deze vega gnocchi uit de oven.
naar recept
gebakken gnocchi met tomaatjes
gnocchi met gorgonzola en peer
Blauwe kaas en peer zijn een match made in heaven. En al helemaal in combinatie met zoete gnocchikussentjes. Maak het klassieke Italiaanse gerecht met dit recept en je wil nooit meer anders.
naar recept
gnocchi gorgonzola-delicious
gnocchi met venkelworst & saffraan
Wil je lekker snel klaar zijn vanavond? Maak dan dit Sardijnse gerecht met venkelworst en saffraan. In 35 min. klaar! Op Sardinië zijn ze gek op gerechten met venkelworst. Het originele recept is met malloreddus, een ovale Sardijnse pastasoort die doet denken aan kleine gnocchi. Malloreddus is niet overal te koop, maar je kunt dit prima maken met gnocchi of kleine dikke pastaschelpjes. 
En dan morgen dit vega pastagerecht
naar recept
gnocchi met venkelworst en saffraan - delicious
paddenstoelenminestrone met gnocchi
Met dit koude weer warm je helemaal op bij deze paddenstoelenminestrone. Koelverse gnocchi en gedroogde paddenstoelen spelen de hoofdrol in deze rijkgevulde soep.
Nog gnocchi over? Deze gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta is verrukkelijk!
naar recept
paddenstoelenminestrone - delicious
gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta
Vanavond ben je lekker snel klaar als je deze gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta maakt. Binnen 20 min. heb je iets op tafel staan om je vingers bij af te likken. Nóg lekkerder: schenk een straaltje van je favoriete olijfolie over de gnocchi.

naar recept
gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta - delicious
gnocchi met romige tuinbonenpuree en chorizo
Ze zijn er weer volop: tuinbonen. In delicious.juli (2014) kookt delicious.friend Bill de hele maand met tuinbonen, maar we willen meer! Zoals gnocchi met romige tuinbonen. gnocchi met romige tuinbonenpuree en chorizo.
naar recept
gnocchi met romige tuinbonen - delicious

Binnen 30 minuten gemaakt en daarna nog even in de oven

gnocchi met geroosterde knoflook, spinazie en ricotta
Na het eten van deze overheerlijke gnocchi kun je er weer flink tegenaan! Heb je wat extra tijd om te koken? Probeer dan eens zelf gnocchi te maken!
naar recept
gnocchi met knoflook

zelf gnocchi maken

Gek op gnocchi en heb je wat meer tijd? Met deze recepten maak je de gnocchi from scratch. En dat proef je! Want in plaats van aardappel en bloem als hoofdbestandsdelen, kun je ook spelen met bijvoorbeeld kikkererwten, zoete aardappel of speltbloem.

BASISRECEPT AARDAPPELGNOCCHI
Gnocchi zijn zachte deegkussentjes die veel worden gebruikt in de Italiaanse keuken. Ze worden gemaakt van aardappel met bloem, maar de bite heeft iets weg van pasta. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar zelf gnocchi maken is natuurlijk veel lekkerder. In dit artikel lees je het recept voor de lekkerste gnocchi en geven daarbij ook nog een paar tips.
Benieuwd naar gerechten met gnocchi? Lees hier de lekkerste recepten.
naar recept
gebakken gnocchi
zoete-aardappelgnocchi met olijven & thaise basilicum
Geen zorgen, deze gnocchi van zoete aardappel is veel makkelijker maken dan het lijkt. De combinatie van Thaise basilicum en zoete aardappel is geweldig! Tip: Als je de blaadjes van de basilicum licht verwarmt, komt het aroma nog beter vrij.  
naar recept
zoete-aardappel-gnocchi-delicious
gnocchi van witte bonen met snelle balsamico-lamsragù
Peulvruchten staan steeds vaker centraal op menukaarten en terecht! Ze zitten bomvol goede voedingsstoffen, zijn veelzijdig, heerlijk van smaak en zijn super te combineren. Probeer deze witte bonen variant met gnocchi maar eens. Zin om te experimenten met gnocchi? 
naar recept
gnocchi delicious.
kikkererwtengnocchi met harissa-zalmforel
Zet in plaats van spaghetti of tagliatelle ook eens deze gnocchi met kikkererwten op tafel! De harissa-zalmforel, gember en komijn geven pit aan dit heerlijke familiegerecht.
Gnocchi is ook erg lekker in Italiaanse minestrone. Hier vind je het recept.
naar recept
kikkererwtengnocchi
speltgnocchi met spinazie
Deze gnocchi gemaakt met speltbloem en spinazie valt zeker in de smaak. Voeg voor een hartige smaak wat geraspte parmezaanse kaas toe.
naar recept
ossenstaart
gnocchi