op de huid gebakken dorade met antiboise

Verrijk je repertoire aan visrecepten met een Franse klassieker: dorade a l’antiboise.

hoofdgerecht (4 personen)

1-2 venkelknollen, in plakken + wat venkelgroen voor de garnering
olie voor het grillen
4 doradefilets* à 150 g met vel

antiboise
2 tomaten, zaadlijsten verwijderd, in heel kleine blokjes (brunoise)
1-2 sjalotjes, heel fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1 el kappertjes, kleingesneden
1 el gehakte kervel
1 el fijngesneden peterselie
2 el fijngesneden venkelknol
extra vierge olijfolie

Doe alle ingrediënten voor de antiboise in een kom met zoveel olijfolie dat alles net onder staat.

Verhit een grillpan. Bestrijk de venkel­plakken met olie, rooster ze aan beide kanten goudbruin en beetgaar en neem ze uit de pan.

Snijd de velkant van de dorades een paar keer in, bestrooi de filets met zout en peper en bestrijk ze met een beetje olie. Rooster 
de filets, in 2 delen, 2-3 min. op de velkant, keer ze en bak nog 1-2 min. (afhankelijk van de dikte) tot ze goudbruin en gaar zijn.

Schep wat antiboise op de borden en een paar plakken gegrilde venkel, leg de doradefilets erop en garneer met een takje venkelgroen. Serveer bijv. met gratin dauphinois.
* Kijk voor verantwoorde vissoorten op 
www.goedevis.nl.
Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN EN BEREIDING RESTAURANT PASTIS FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN 
STYLING LAURA JONGENEEL

dorade-delicious