Heb je al citroen toegevoegd? Het is een van die ingrediënten die we áltijd in huis hebben. Een kneepje citroensap heeft de kracht om desserts te transformeren: het brengt smaken in balans en laat eten stralen.
Waar het sap zorgt voor frivoliteit en cakes en taarten lichter maakt, zorgt het rasp voor een aroma waar je geen genoeg van kunt krijgen. Dit zijn de allerlekkerste zoete baksels met citroen, waar je gegarandeerd de zon mee in huis haalt!
Ook lekker: deze Margarita cheesecake
29x bakken met citroen
Superromig en toch lekker fris: Italiaanse tiramisu met een flinke scheut limoncello en lemon curd. Voor liefhebbers van citroen! Een ideaal dessert voor als je kookt voor een grote groep.
naar receptDeze geniale gebakken citroentaart van Jamie Oliver is fris en stevig, en heeft veel weg van een gebakken cheesecake. Heerlijk met een bolletje ijs, en ook perfect met een handjevol seizoensfruit, zoals aardbeien of frambozen.
naar receptBak een romige cheesecake met frisse frambozen en citroen. Ideaal bij de koffie of als onweerstaanbaar dessert.
naar receptDeze rol met zoete meringue, zelfgemaakte bramenjam en frisse room is om je vingers bij af te likken!Ook heel lekker: frambozenmeringues..
naar receptLekker fris en zoet, deze gin-tonictaart met gekonfijte citroen. Weer eens wat anders dan de klassieke citroen-meringuetaart!
naar receptDeze rumbaba’s zijn zooo lekker! Om je vingers bij af te likken. De cakejes zijn doordrenkt met heerlijke lauriersiroop.
naar receptDe citrusrasp zorgt voor een frisse smaak en de rijstcake is erg lekker in blokjes die je aan cocktailprikkers bij de thee kunt serveren. Maak dit gerecht nooit met langkorrelige rijst, dat gaat absoluut niet lukken. Koop een goede kwaliteit risottorijst voor een volmaakt resultaat.
naar receptHeerlijk fris en romig van smaak, lekker bij een high tea! Maak de stukjes citroen carré zo groot als je wilt! Na één hapje wil je meer! Zo maak je gekonfijte citroenschil die je kunt gebruiken als garnering op de carré
naar receptWe trakteren vandaag op lekker frisse lemon & lime cheesecake. Weer eens wat anders dan de klassieke citroentaart en zo lekker dat je hem morgen weer wil maken. Beloofd!
naar receptMmm… Wat is deze mousse lekker luchtig! De perfecte combinatie met een vleugje friszure citroen. Wanneer je geen crème-brûléebrander hebt, kun je het eiwit ook goudbruin branden onder de hete ovengrill. Blijf er wel bij, het gaat snel!Dit is ook een heel goed idee: meringue-semifreddo.
naar receptFrambozen, citroen en ricotta gaan geweldig samen en maken deze cake tot overdadig comfortfood. Ook lekker met aardbeien of ander rood fruit. Het leven is veel te kort om jezelf niet te verwennen!Nog zo’n onweerstaanbare taart met ricotta maken?
naar receptRutger bakt voor delicious. een citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur. Rutger, de allereerste winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Maanzaad geeft deze frisse citroencake een verrassend lekkere twist! Bij ons zie je maanzaad vooral op broodjes, niet in gebak. Maar in Duitsland, Polen en Hongarije krijgen ze er geen genoeg van. Daar wordt het ingezet als taartvulling, voor plaatkoeken, in strudels en om koekjes mee te vullen.’
naar receptDeze heerlijk frisse cake met citroen & passievrucht is lekker smeuïg. Bovendien is hij glutenvrij en gezoet met kokosbloesemsuiker. Zéker het proberen waard.
naar receptSnel nog wat lekkers maken voor die vrienden die langskomen? De mixer is je beste vriend! Deze zoete Italiaanse cake maak je niet met boter, maar met olijfolie en karnemelk.Nog meer van dat lekkere Italiaanse zoet? Probeer deze scones met mascarpone.
naar receptLuchtige wolken van eiwit en suiker verwerk je in deze ricotta-citroentaart tot onweerstaanbaar zoet! De perfecte combi tussen zoet en fris.
naar receptGrieks of Bulgaars, stand, roer of rechtstreeks van de boer: bijna iedereen heeft wel yoghurt in huis voor in de muesli of een smoothie. Ons idee: doe die yoghurt ook eens in taart voor een romige én toch fris-zure touch.
naar receptDeze citroensoufflé is makkelijker te maken dan je zou denken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig (die je waarschijnlijk ook al in huis hebt).Lees hier hoe je de perfecte soufflé maakt.
naar receptGin tonic is een all time favorite! Maar zoek je nog een beetje uitdaging? Verwerk deze populaire cocktail dan eens in een jelly. Een fris dessert dat er ook nog eens indrukwekkend uitziet.Of ga voor de overtreffende trap: een gin-tonictaart!
naar receptWaarom kiezen als je het allebei kan doen? Met deze bellini-trifle heb je een cocktail en dessert in één. De perzik en mascarpone houden het gerecht fris & luchtig, terwijl de amaretti aanvult met een smaak van bitterkoekjes. Saluti!Nog meer cocktail desserts maken? Kijk dan naar deze 6 onweerstabare desserts!
naar receptToetjes met een Italiaans tintje hebben een streepje voor. Of het nu lente is, zomer, of (net iets te) herfstig: deze glaasjes maken iedere dag beter!Janneke’s mascarponemousse met amaretticrunch en citroen is fris en tegelijkertijd heerlijk romig. Extra lekker: wat limoncello door de citroensiroop – wel uit de buurt van de kids houden dan.
naar receptMascarpone ontstond bij toeval in Lombardije. Het is eigenlijk geen kaas, maar volvette room, zacht gezuurd met citroen- of wijnsteenzuur. Daarom komt mascarpone dichter bij yoghurt of clotted cream. Je kunt het eenvoudig zelf maken: 7x de allerlekkerste zoete recepten met mascarpone
naar receptHeerlijk bij een stukje kaas op de borrelplank. Of serveer het bij deze gegrilde rookworst met boerenkool en chutney.
naar receptSalieliefhebbers opgelet! Kirsten Eckhart maakte feestelijke gerechten hiermee, zoals deze heerlijke citroenpuddinkjes met saliekoekjes (25 koekjes).
naar receptEen feestelijke taart met een bom aan heerlijke smaken. De frisse citroen, in combinatie met de romige crème en om het af te toppen ook nog een crunch van pistache. Wat willen we nog meer?
naar receptHet advocaatje heeft het afgelopen jaar een ware comeback gemaakt. Ook wij zijn fan en maken er een stevige trifle van. Heb je weinig tijd? Neem dan een kant-en-klare boerencake.Tip: Versier met blaadjes basilicum
naar receptAmerikanen zweren bij mudcakes, een smeuïg dessert – bijna fudge-achtig – dat zijn naam dankt aan zijn ‘modderige’ structuur. Willen en kunnen wij ook! Daarom: een winterse mudcake-variant met frisse karnemelk en lekker veel citroenrasp.
naar receptIn het nieuwe boek Zoet Genoeg van Alison Roman vind je geen citroenmeringuetaart, maar een citroenROOMtaart. Want waarom zou je rauw eiwit met suiker eten, als je ook voor room kunt kiezen? Alison Roman: 'Voor deze taart doe ik een moord. De citroen (fris, zuur) kan de meringue wel hebben, maar heeft de slagroom (vol, vettig) echt NODIG als tegenwicht, voor een uitgebalanceerd en compleet stuk taart.'We spraken met Alison Roman over toetjesmensen, haar succes en waarom imperfecties gezien mogen worden. Lees hier het volledige interview.
naar receptNet zo verrukkelijk: Baskische geitenkaas-cheesecake met gestoofde perzik




























