17x de allerlekkerste hartige plaattaarten

Wil je graag meer groenten eten, maar weet je meestal niet hoe je dat op een plezierige manier kunt doen? Dan is het tijd om kennis te maken met hartige plaattaarten. Ze zijn zowel warm als afgekoeld lekker, zijn supereasy te maken en blijven best een tijdje goed in de koeling.

Daarnaast zijn de mogelijkheden met zo’n plaattaart eindeloos. Ga voor frisse lentegroenten of zoete tomaatjes, kies tussen een bodem van bladerdeeg of bloemkool en experimenteer met toppings, zoals verse kruiden en verschillende kazen. Heb je keuzestress? Wij helpen een handje en delen onze lekkerste selectie hartige plaattaarten!

Net zo makkelijk: 7x de lekkerste flammkuchen.

Makkelijker wordt het niet

Een stuk van zo’n hartige plaattaart is niet alleen zalig wanneer hij vers uit je oven komt rollen, je neemt ‘m ook makkelijk mee naar kantoor, op een zonnige fietstocht of naar een gezellige picknick in het park. Ook is hij ideaal voor Pasen!

Ook een handige lijst, zeker met de zomer in het verschiet: 73x lekker eten om mee te nemen.

Dus waar wacht je nog op? Fiets langs je groenteboer, rol een portie koelvers bladerdeeg uit en verwarm je oven voor. Binnen de kortste keren geniet je volop én krijg je je benodigde groenten binnen. Gezond eten was nog nooit zo makkelijk!

17x de lekkerste hartige plaattaarten

lentetaart met kruidenroom
Wij maken er deze luchtige en frisse lente-groentetaart met kwarteleitjes van. Voor een lichte lunch, zondagse brunch of een vrolijk paasfeest!
naar recept
lentetaart met kruidenroom | delicious
Hartige taart met asperges, bosui, ham en ei
Aspergeseizoen is ons favoriete seizoen! En dan combineren met ham & ei in deze heerlijke aspergetaart. Fan van hartige taart? Dan valt deze lentetaart met kruidenroom ook zeker in de smaak.
naar recept
plaattaartjes met biet, yoghurt, rucola & shropshire blue
Shropshire blue is een pittige blauwaderkaas uit Schotland. Vervang eventueel door stilton of kaas met een mildere smaak zoals brie. Dankzij de rol kant-en-klare bladerdeeg staan deze taartjes in een mum van tijd op tafel.
naar recept
plaattaartjes met biet en yoghurt
ratatouille plaattaart
Het is alleen al een feest om de plakjes groenten zo mooi neer te leggen, laat staan om deze plaattaart op te eten. Zet een grote karaf gekoelde rosé op tafel voor bij deze luxe lunch en waan je in de Provence!
Nog zo'n lekkere taart, maar dan zoet: plaattaart met zomerfruit
naar recept
ratatouille plaattaart
bloemkoolplaattaart met lentegroenten
Maak je taartbodem eens van bloemkool. Want bloemkool is goed voor je botten en weefsels en werkt ontstekingsremmend. Weetje: Het groene blad zit vol calcium en is gewoon eetbaar!
naar recept
tomatentaart met dragonroom en oude geitenkaas
Je hebt echt niet veel nodig om een verrassend gerecht op tafel te zetten. Neem nou deze heerlijke tomatentaart met oude geitenkaas, die maak je met slechts 5 ingrediënten! Easy.
Nog meer hartige taarten proberen? Maak deze taart met pesto en courgettesalade! 
tomatentaart-delicious
pompoenplaattaart met geitenkaas en walnoot
Warm comfortfood is nooit ver weg van de redactie. Zeker niet nu de herfst z’n intrede weer heeft gedaan. Hartige taart is daarbij een van onze favorieten. Alhoewel onderstaande pompoenplaattaart niet helemaal toereikend is als maaltijd, is ‘ie wel erg lekker. Serveer het met een royale salade of kopje soep en je maakt iedereen gelukkig aan tafel!
naar recept
hasselback-auberginetaart
Elke dag lekker eten, maar dan zonder uren in de keuken te staan en met minimale afwas? Alleen daarom al zijn we fan van Jamie’s nieuwste boek EEN, Simpel & lekker uit 1 pan!
Jamie: ‘Ideaal voor doordeweeks, het staat vol gerechten waar mijn hele gezin gek op is.’ Deze hasselback-auberginetaart is niet alleen een plaatje: je hebt hem ook in een handomdraai gemaakt. Weinig afwas, veel smaak en een royale hoeveelheid groenten!
naar recept
hasselback aubergine taart jamie oliver
voorjaarsgroentetaart met geitenkaas
Heerlijk, eindelijk voorjaar. Ook in de keuken! Met veel frisse groene groente, als het kan uit eigen tuin, dan zijn ze écht lekker! Maak deze heerlijke groentetaart met doperwten door het eimengsel, waardoor de taart prachtig van kleur is.
naar recept
voorjaarsgroentetaart met geitenkaas | delicious
griekse plaattaart met gemarineerde feta
Makkelijk doordeweeks eten, maar dan met een slimme twist zodat je het ook aan gasten kunt serveren: dat is hoe wij het graag zien. delicious.friend Janneke maakt vandaag voor ons deze Griekse plaattaart met gemarineerde feta.
naar recept
griekse plaattaart met filodeeg | delicious
kruidentaart met courgette
Wij zijn dol op hartige taart! En deze kruidentaart met courgette is heel easy, want de bodem maak je van bladerdeeg. Wil je hem nog lekkerder maken? Strooi dan samen met de kruiden ook wat specerijen als gemalen komijn, mild paprikapoeder of gestampt venkelzaad over de deegplakjes.
naar recept
plaattaart_Courgette - delicious
snijbiettaart met geroosterde knoflook
Zomeravondtip: groentetaart met snijbiet en geroosterde knoflook, versierd met flinterdunne plakjes radijs. Of doe er andere groente in, alles kan! En je kent dat vast wel, een koelkastla vol restjes ‘vergeten’ groenten. Gooi ze niet weg, maar stop ze in goed gevulde groentetaarten. No waste!
naar recept
groentetaart met snijbiet | delicious
plaattaart met vijgen, rode ui & ricotta
Een feestje? Picknick? Of gewoon zin in iets lekkers? Maak deze prachtige plaattaart met vijgen, rode ui en ricotta. Hij smaakt net zo rijk als hij eruit ziet.
naar recept
plaattaart met vijgen
bimitaart met mozzarella
Tip: Blancheer, stoom of bak bimi maar kort, dan houdt hij zijn lekkere smaak en beet het beste.
naar recept
bimitaart - delicious
plaattaart in 3 smaken
In iets meer dan een half uur een heerlijk knapperige voor-ieder-wat-wils plaattaart op je paastafel zetten? Het kan met het kant-en-klare verse bladerdeeg van Tante Fanny! Rol het deeg uit, beleg het met drie lekkere toppings, schuif ‘m de oven in en klaar!
naar recept
Plaattaart Tante Fanny | delicious
geitenkaastaart met uienchutney & rucola
Elke maand kiezen we een kaaskampioen, kaas die speciale aandacht verdient en geven we je een toprecept. Op de plank: Hollandse geitenkaas. We maakten er deze prachtige geitenkaastaart met uienchutney & rucola mee. Een feestelijk voorgerecht of makkelijk hoofdgerecht voor doordeweeks.
Nog meer hartige taarten!
naar recept
preitaartjes met ham, cheddar en basilicum
Deze supersnelle preitaartjes zijn in 30 minuten klaar. Ze zijn afgekoeld ook heerlijk uit het vuistje, dus ook handig om mee te nemen naar een picknick.
Gek op hartige taart? Maak dan ook eens deze tarte flambée van Janneke!
Snelle zomerpreitaartjes - delicious

Als dessert kies je natuurlijk ook iets van de plaat: perenplaatcake met ricotta en hazelnoten.

hartige plaattaart Lentetaart met kruidenroom - delicious
Lentetaart met kruidenroom - delicious