De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Pompoenplaattaart met geitenkaas en walnoot

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
pompoentaart geitenkaas walnoot


vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | herfst, najaar | |
Warm comfortfood is nooit ver weg van de redactie. Zeker niet nu de herfst z’n intrede weer heeft gedaan. Hartige taart is daarbij een van onze favorieten. Alhoewel onderstaande pompoenplaattaart niet helemaal toereikend is als maaltijd, is ‘ie wel erg lekker. Serveer het met een royale salade of kopje soep en je maakt iedereen gelukkig aan tafel!
kooktijd20 minuten
Oven35 minuten
totale tijd55 minuten

ingrediënten

  • 1 pakje roomboter bladerdeeg diepvries: ontdooid
  • 1 flespompoen ruim 1 kg
  • 4 kleine uien rode
  • 1 el rozemarijn fijngehakt
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 100 g walnoten
  • 150 g geitenkaas vers

instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 °C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de plakjes deeg naast elkaar en druk de zijkanten op elkaar zodat je een mooie bodem krijgt.
  • Schil de pompoen en verwijder het zaad en snijd in grote stukken. Breng de pompoen met zoveel water dat het net onderstaat aan de kook en voeg zout toe. Kook de pompoen in 10-12 min. gaar. Giet het kookvocht af en laat het goed uitlekken. Stamp op laag vuur de pompoen tot een grove puree. Breng het op smaak met zout en flink peper. Verdeel de puree gelijkmatig over het deeg. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de pompoentaart in 35 min. goudbruin en gaar.
  • Halveer de uien en snijd ze in flinterdunne plakjes, schep in een ruime kom de ui, rozemarijn, olie en noten door elkaar. Verdeel het uienmengsel na 10 min. over de pompoentaart en brokkel de kaas erover. Bak de taart in de resterende 25 min. verder af.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


pompoentaart geitenkaas walnoot