De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Lentetaart met kruidenroom

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lentetaart met kruidenroom | delicious
vegetarisch
aantal 4 | brunch, hoofdgerecht, lunchgerecht | familietijd, pasen | |
Er gaat niets boven knapperig bladerdeeg! De grote plak vers gekoelde bladerdeeg rol je direct met bakpapier (handig!) uit om in no time iets lekkers mee te bakken. delicious. maakt er een luchtige frisse lente-groentetaart met kwarteleitjes van. Voor een lichte lunch of zondagse brunch!
kooktijd20 minuten
oven25 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • ½ bospeen
  • 500 g groene asperges
  • 100 g doperwten vers of diepvries
  • 8 kwarteleitjes
  • 1 biocitroen
  • 15 g verse kruiden als platte peterselie, basilicum en munt
  • 270rol Tante Fanny vers g bladerdeeg rol Tante Fanny vers
  • 200 g roomkaas naturel verse
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 teen knoflook geperst

instructies

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Schrap de bospeen; laat aan elke peen een stukje groen loof zitten. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Halveer de asperges en de bospeen in de lengte en kook ze 3 min. in water met zout. Voeg na 3 min. de doperwten toe. Kook de kwarteleitjes in 4 min. hard.
  • Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Hak de helft van de kruiden fijn. Meng de fijngehakte kruiden met de citroenrasp en de knoflook met de roomkaas en de crème fraîche. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Pel de eitjes en halveer ze. Giet de groenten af en laat ze goed uitlekken. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de kruidencrème; houd een rand van 2 cm vrij. Vouw de rand terug tot de kruidencrème. Leg de bospeen en de asperges naast elkaar met de erwten ertussen op de crème. Laat het loof van de wortel over de deegrand steken en wissel de kant af. Strooi er zout en peper naar smaak over.
  • Bak de taart in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Leg de taart op een schaal en strooi er de rest van de kruiden over. Leg de kwarteleitjes tussen de kruiden en serveer de taart (lauw)warm of op kamertemperatuur.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
In samenwerking met Tante Fanny. Productie: Suzanne The. Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


lentetaart met kruidenroom | delicious