nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

thaise viscurry met pompoen en tomaat

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | thais |
Curry-liefhebbers opgelet! Deze heerlijke, snelle Thaise viscurry met schelvisfilet, pompoen en tomaat is heerlijk. Ook lekker met zalmfilet of coquilles!
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 2 el olie
  • 2 sjalotten in reepjes
  • 2 el currypasta rode
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g pompoen geschild, in stukken
  • 2 paprika’s rode, zonder zaadlijsten, in stukken
  • 300 g rijst
  • 400 g schelvisfilet in stukken
  • 250 g tros-kerstomaatjes
  • handvol basilicumblaadjes
  • 1 el sesamzaad zwart

instructies

  • Verhit in een wijde (hapjes)pan met deksel de olie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de currypasta erdoor. Schenk de kokosmelk in de pan en breng tegen de kook aan.
  • Leg de pompoen en paprika in de pan en stoof de groenten met de deksel op de pan in ± 15 min. gaar. Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Leg de vis en de tomaatjes tussen de groenten en stoof nog 4-6 min., tot de vis net gaar is.
  • Schep de rijst op 4 borden en verdeel de viscurry erover. Bestrooi met de basilicumblaadjes en zwart sesamzaad.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serhe Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

thaise viscurry - delicious

Vijf extra receptideeën