koolcurry met zalm

Janneke maakt heerlijk comfortfood vol met specerijen. Haar kruidig gestoofde koolcurry met kokos en zalm hoort daar ook bij. Je gebruikt er groene kool voor, dat behoudt zijn structuur als je het niet te lang gaart en is erg lekker met garam masala en kokosmelk.

groene-koolcurry met gestoofde zalm
hoofdgerecht | 4 personen

300 g basmatirijst
2 el kokosolie*
2 rode uien, grof gesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 el garam masala*
1 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
600 g grof gesneden groenekoolblad
1 blik kokosmelk (400 ml) 500 g zalmfilet, grof in 8-12 stukken gescheurd
2 el geroosterde geschaafde amandelen
1 bosje koriander, grof gesneden
1 limoen, in partjes

Zo maak je de koolcurry:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de uien met de knoflook 3 min. op halfhoog vuur goudbruin. Schep de garam masala, het paprikapoeder en kerriepoeder erdoor.

Voeg de gesneden kool toe, schep om en smoor het blad met een flinke scheut water 4 min. zodat het zachter is. Schenk de kokos- melk erbij en breng tegen de kook aan.

Draai het vuur laag en laat nog 5 min. stoven. Leg de zalmstukken op het gerecht en stoof afgedekt in 4-5 min. zachtjes, tot de zalm nog rosé en sappig vanbinnen is. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de koolcurry over en bestrooi met de amandelen en de koriander. Serveer met de partjes limoen.

* Kokosolie en garam masala zijn bij de meeste supermarkten en natuurwinkels te koop. Gebruik i.p.v. kokosolie evt. boter.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI  FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

koolcurry-delicious