nr.1 foodmagazine

karnemelkpudding met nootmuskaat en laurier

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze nostalgische karnemelkpudding met nootmuskaat en laurier is heerlijk fris! Je hebt even geduld nodig, maar dan heb je ook wat. Maak ‘m de avond van te voren, laat ‘m opstijven in de koelkast en dan genieten! 

Voor de echte zoetekauw: deze karnemelk-kokostaartjes! 

karnemelkpudding met nootmuskaat en laurier

nagerecht (6 personen)

Begin 7 uur van tevoren met dit recept of laat de pudding een nacht in de koelkast opstijven.

pudding
10 gelatineblaadjes
150 g fijne kristalsuiker
6 laurierblaadjes + extra om te garneren
700 ml karnemelk
150 ml slagroom
¼ tl vers geraspte nootmuskaat + extra om te bestrooien
sap en rasp van 1 (bio)limoen
ook nodig: puddingvorm (inhoud ± 1 liter), dun met olie ingevet

sinaasappelsiroop
200 g suiker
240 ml sinaasappelsap
sap van ½ citroen
evt. sinaasappelpartjes of -plakjes, om te garneren

Wijntip: de Alasia Moscat D’asti. Een heerlijke dessertwijn, je proeft veel fruit zoals meloen en perzik.

Stap 1
Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken in ruim koud water. Breng de suiker met 150 ml water en de laurierblaadjes al roerend aan de kook. Laat als de suiker is opgelost nog ± 10 min. zachtjes tegen de kook aan trekken. Neem van het vuur en haal de laurierblaadjes eruit. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de siroop.

Stap 2
Meng intussen in een kom de karnemelk met de slagroom, nootmuskaat en het sap en rasp van de limoen. Roer het karnemelkmengsel door de siroop en schenk het daarna in de puddingvorm.

Stap 3
Laat afgedekt met plasticfolie 6 uur (of een hele nacht) opstijven in de koelkast. Verwarm intussen voor de sinaasappelsiroop de suiker met het sinaasappel- en citroensap in een pan al roerend tot het kookt. Laat nog ± 15 min. zonder deksel zachtjes inkoken. Laat de siroop afkoelen.

Stap 4
Stort de pudding op een bord en serveer met de sinaasappelsiroop. Garneer eventueel met sinaasappelpartjes. Bestrooi met nog wat vers geraspte nootmuskaat.

Bereiden ± 35 min. / opstijven ± 6 uur.

RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING AJDA MEHMET PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

karnemelkpudding-delicious