perengelei met champagne en laurier

Imponeer je gasten met dit heerlijke borrelhapje: perengelei met champagne en laurier. Geluk op je bord! Tip: Maak deze gelei 1 dag van tevoren. Lekker bij stevige, belegen Hollandse geitenkaas.

Dit borrelhapje is ook genieten: brikpastei met raclettekaas!

perengelei met champagne en laurier

bijgerecht (8 personen) v

2 kg peren, geschild, zonder klokhuis, in stukken
750 ml champagne of andere
mousserende wijn
5 laurierblaadjes
300 g geleisuiker speciaal
ook nodig: kaasdoek of dunne theedoek

Zet de peren met de champagne, 750 ml water en 4 laurierblaadjes op in een grote pan. Breng op matig vuur aan de kook en laat 1 uur koken, tot de peren zacht zijn en de vloeistof is ingekookt tot de helft. Prak de peren. Bekleed een zeef met kaasdoek of een dunne theedoek en hang hem boven een kom. Schenk de peren en vloeistof erin en laat een nacht uitlekken bij kamertemperatuur.

Meet 500 ml van de opgevangen vloeistof af, leng zo nodig aan met water. Schenk in een pan, voeg de suiker toe. Verwarm al roerend op matig vuur tot de suiker is opgelost en het hele oppervlakte borrelt. Laat nog 1 min. doorkoken. Schenk in een goed schoongemaakte en gesteriliseerde pot* en voeg het resterende laurierblaadje toe. Sluit af en laat helemaal afkoelen.

* Kijk hier voor meer informatie over potten steriliseren.

Bereiden ± 25 min. / uitlekken 1 nacht.

RECEPTEN EN BEREIDING CHARLOTTE BINNS-MCDONALD, SAMANTHA COUTTS, ANALIESE GREGORY, PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER

perengelei met champagne en laurier - delicious