welke producten passen goed bij een pescotarisch dieet?

In samenwerking met HelloFresh

Het pescotarische dieet wordt steeds populairder. De laatste jaren zien we dat steeds meer mensen zich aan specifieke voedingsschema’s willen gaan houden.

Zo staat er met kerst bijvoorbeeld ook steeds vaker een vegetarische of vegan kerstmaaltijd op tafel. Nu zien we dat ook het pescotarische dieet door steeds meer mensen wordt opgepikt.

Pescotarisch eten betekent het eten van zeevruchten en plantaardige voedingsmiddelen, waarbij je andere vleessoorten, zoals kip, varken en rund, laat staan. Welke producten passen nu goed in een pescotarisch dieet? Wij geven je inzicht. 

1. Diverse soorten vis, schelp- en schaaldieren

Wanneer je je houdt aan een pescotarisch dieet, dan eet je wel zeevruchten. Vis, schelp- en schaaldieren kun je zorgeloos aan je maaltijden toevoegen. Zo kun je gewoon genieten van sardientjes, haring, makreel en zalm. Daarnaast kun je ook kiezen voor krab, oesters, mosselen en garnalen. Heb je inspiratie nodig voor pescotarische maaltijden met vis, schelp- en schaaldieren? Dan kun je eens gebruik maken van een Factormeals maaltijdbox gericht op het pescotarische dieet. 

2. Zeewier voor meer smaak

Zeewier is misschien niet het eerste dat bij je opkomt als het gaat om meer smaak geven aan gerechten, maar het is er zeker wel geschikt voor. Je kunt zeewier aan tal van gerechten toevoegen om er een bijzondere smaak aan te geven. Daarnaast is zeewier ook nog eens heel gezond voor je. Er zitten niet alleen veel vitaminen en mineralen in, maar ook veel vezels en jodium. Het is dus heel gezond voor je en past perfect binnen een pescotarisch dieet. 

3. Noten en zaden

Veel maaltijden kun je extra smaak en een fijne bite meegeven om er noten of zaden aan toe te voegen. Je hebt een ruime keuze en ze passen prima bij je pescotarische dieetvoorkeuren. Daarnaast bieden noten en zaden ook uitstekende voedingsstoffen die je helpen je gezondheid te ondersteunen. Zo kun je veel gezonde vetten en eiwitten vinden in pistachenootjes, cashewnootjes en amandelen, terwijl je veel omega-3 vetzuren kunt halen uit chiazaad, lijnzaad en walnoten. 

4. Eieren en zuivelproducten

Eieren en zuivelproducten zijn belangrijk voor je gezondheid, maar passen ze ook binnen je pescotarisch dieet? Zeker! Je kunt kiezen voor diverse zuivelproducten, waaronder ook plantaardige varianten, en eieren hoef je ook zeker niet uit de weg te gaan. Je hebt eieren en zuivelproducten nodig voor onder meer vitamine B, vitamine D en calcium. Overigens kun je tegenwoordig ook kaasvervangers gebruiken, die ook goed passen bij een pescotarisch dieet.

Misschien wil je dit artikel ook lezen: asperges koken in een gewone pan: zo pak je het aan

pescotarisch dieet
UNSPLASH