meiknolletjes met parmezaan en laurier

Vul deze meiknolletjes met een mengsel van karnemelk en kruiden. Zo zijn ze lekker zacht, lichtzuur en kruidig van smaak.

gevulde meiknolletjes met parmezaan en laurier
bijgerecht | 4 personen v

125 ml karnemelk
vers geraspte nootmuskaat
2 blaadjes laurier
1 teentje knoflook, geperst
4 flinke meiknolletjes*
75 g parmezaanse kaas, geraspt
olijfolie
ook nodig: stoommand, stoominzet voor pan, stoomapparaat of stoomoven

stap 1 (1 dag van tevoren) Meng in een kom de karnemelk met een flinke snuf nootmuskaat, de laurier, knoflook, wat zout en peper en laat staan. Stoom de meiknolletjes in een stoompan of -mandje in 20-25 min. gaar. Laat ze iets afkoelen en snijd de kapjes eraf. Hol met een dessertlepel of grapefruitmesje de meiknolletjes voorzichtig uit, zorg dat ze heel en stevig blijven. Pureer het vruchtvlees met de karnemelk, verwijder de laurier en breng verder op smaak met 50 g geraspte parmezaan en zout en zwarte peper.

stap 2 (begin vlak voor het opdienen) Verwarm de ovengrill voor. Vul de uitgeholde meiknolletjes met het mengsel, zet ze in een ovenschaal, bestrooi met de rest van de parmezaan en bedruppel met nog wat olijfolie. Bak ze goudbruin in 10-15 min. onder de grill.

* Meiknolletjes koop je bij mediterrane supers of bestel ze bij de groentewinkel.

Bereiden ± 35 min. / grill ± 20 min.

RECEPTEN MERIJN TOL FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

del_13_cover_tnuNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel hét kerstnummer van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd!

meiknolletjes