kip met champignonsaus en selderij-dauphinois

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Voeg de mosterd pas vlak voor serveren toe aan de champignonsaus, dan blijft het mosterdaroma het beste behouden. Ook lekker door de saus is een beetje dragon.

Meer zin in pasta? Maak deze speltfettuccine met kip en boerenkoolpesto!

kip met champignonroomsaus en selderij-dauphinois
hoofdgerecht | 4 personen

1 kg iets kruimige aardappelen, met schil, in plakken van 1 cm
1 struik bleekselderij, in schuine reepjes van 1 cm
2 tenen knoflook, in plakjes
500 ml volle melk
200 g crème fraîche
100 g geraspte emmenthaler
3 el olijfolie
4 (Franse scharrel-)kipfilets à 150 g
250 g kastanjechampignons, in kwarten
75 ml droge witte wijn
125 ml slagroom
2 tl dijonmosterd

Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng in een hapjespan de aardappelplakken met de bleekselderij, knoflook, melk en wat zout tegen de kook aan. Kook de aardappel in 10 min. gaar. Giet de aardappel, bleekselderij en knoflook
af en vang het kookvocht op. Doe de aardappel, bleekselderij en knoflook in een ovenschaal.

Roer de crème fraîche los met 100 ml van het opgevangen kookvocht, de kaas en peper naar smaak. Schenk over de
aardappelschotel. Bak de dauphinois in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin.

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de kipfilets in 12-15 min. rondom bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in het vet de champignons 4 min. Voeg de wijn toe en laat bruisen en inkoken tot zo’n 50 ml. Voeg de slagroom toe en kook de saus tot de gewenste dikte in. Breng op smaak met de mosterd en peper.

Leg de kipfilets op de borden. Schep de saus erover en serveer met de selder-dauphinois.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

cover delicious 3

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 3 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

kip met champignonsaus