nr.1 foodmagazine

lamsvlees met harissa en worteltjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Waarom zou je een hele batterij potten en pannen uit de kast trekken als je op een bakplaat of in een ovenschaal een complete maaltijd kunt bereiden? Deze ovenschotel met lamsvlees en geroosterde worteltjes is easy, maar zo lekker.

harissa-lamsvlees met worteltjes en quinoapilav
hoofdgerecht | 4 personen

Voor dit recept heb je 2 bakplaten nodig, je schuift ze tegelijk in de oven voor een snelle en makkelijke maaltijd.

4 el olijfolie
3 tenen knoflook, geperst
rasp van ½ citroen
3 tl gemalen komijn
1½ -2 el harissa
2 lamscarrés met elk 6 koteletten, vel ingekerfd
1 bos bospeen
250 g quinoa, afgespoeld en uitgelekt
250 ml kippenbouillon
400 g kikkererwten (blik), afgespoeld en uitgelekt korianderblaadjes ter garnering

Verwarm de oven voor tot 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een kommetje de olie met de knoflook, citroenrasp, 2 tl van de komijn, 1 el van de harissa en 2 tl zout en wrijf de lamscarrés hiermee in. Schik de worteltjes op de bakplaat en leg de lamscarrés erop. Braad het lamsvlees medium in 30-40 min. Neem uit de oven en laat het lamsvlees losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.

Meng intussen de quinoa met de kippenbouillon, kikkererwten, de rest van de komijn en de harissa (of meer, naar smaak), 1 tl zout en 185 ml heet water in een ovenschaal. Zet afgedekt met aluminiumfolie ± 25 min. in de oven, op een bakplaat onder het lamsvlees, tot alle vloeistof is opgenomen. Schep in een schaal. Sprenkel de jus van het lamsvlees erover.

Strooi de koriander over het lamsvlees en serveer met de worteltjes en quinoapilav.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 40 min. + rusten ± 5 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE PETRINA TINSLAY STYLING VIVIEN WALSH  BEWERKING DOSIA BREWER

lamsvlees-delicious