De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Amaranth en Quinoa

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious.lezeres: Anke Gommer: ‘In een aantal recepten wordt gebruik gemaakt van amandelmeel. Aangezien ik geen noten mag zou ik graag willen weten waardoor ik het amandelmeel het beste kan vervangen.’

Redactie delicious. ‘Beste Anke, Een amandel wordt vaak gezien als een noot maar is eigenlijk een pit. Amandelmeel en amandelbloem is een veel gebruikt ingrediënt in het Midden-Oosten, de Marokkaanse en de Indiase keuken. In veel gevallen kun je het amandelmeel meestal door een zelfde hoeveelheid tarwebloem vervangen. Het gebruik van amandelmeel is vaak al een vervanging van een deel van de gewone bloem of het zelfrijzend bakmeel. De smaak is echter wel iets minder verfijnd, maar vaak toch ook heel lekker.

Wat je ook zou kunnen proberen is het amandelmeel vervangen door amaranth of quinoavlokken, dit zijn hele fijne vlokken. Quinoa wordt ook wel het graan van de Inca’s genoemd. Deze hebben ook een beetje een notig aroma. Amaranth of quinoavlokken zijn verkrijgbaar bij de natuurwinkel. Of vervang de gewone bloem door volkorenmeel dat geeft ook al meer smaak. Kijk hier voor nog meer tips.’