nr.1 foodmagazine

vijgen-walnotenrol

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vijgen kun je zowel met zoete- als hartige gerechten combineren. Omdat ze zo fijn zijn delen we een aantal heerlijke recepten ermee. Dit keer: vijgen-walnotenrol.

Maak ook deze perentaart met kazen en notenhoning…

vijgen-walnotenrol

hapje | 4 personen | v

100 g gedroogde vijgen
250 ml rode wijn
½ tl kaneel
snufje piment
120 g walnoten, geroosterd
poedersuiker
ook nodig: bakpapier

Snijd de vijgen in stukjes. Laat ze samen met de rode wijn, kaneel en piment ± 5 min. zacht koken in een steelpannetje. Laat 1 uur staan, van het vuur af. Laat ze daarna goed uitlekken. Pureer ze glad in een keukenmachine. Voeg de walnoten toe en hak ze grof erdoor. Bestrooi een vel bakpapier met poedersuiker. Schep het vijgenmengsel hierop en rol het papier op  tot een rol. Omwikkel met plasticfolie en draai de uiteinden goed dicht. Laat in ± 1 uur opstijven in de koelkast. Serveer met blauwe kaas en crackers.

Bereiden ± 15 min. / opstijven ± 2 uur.

 

ONTBIJTTIP:

muesli met vijgen

ontbijt | 1 persoon

150 ml (vanille)yoghurt
1 verse vijg, in partjes
4 el granola
handvol verse muntblaadjes
honing

Schenk de vanilleyoghurt in een kom. Verdeel hierover de partjes vijg, voeg  de granola toe, bestrooi met muntblaadjes en bedruppel met honing.

Bereiden ± 5 min.

RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING MICHELLE  NOERIANTO BEREIDING MAX ADEY PRODUCTIE MERIJN TOL

In de delicious. webshop bestel je al je favoriete ontbijt producten, zoals: koffie, thee, chocopasta en jam.

vijgen-walnotenrol