nr.1 foodmagazine

eintopf met kip, pompoen en bonen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eintopf is te vergelijken met onze eenpanner. Vaak is het een maaltijdsoep of stoofgerecht, gemaakt met allerlei ingrediënten. Zo is eintopf vroeger ook ontstaan: van restjes – wat dan ook – werd toch iets lekkers gemaakt. Vandaag een recept met eintöpf met kip, pompoen & bonen.

eintopf met kip, pompoen en bonen
hoofdgerecht | 4 personen

2 el olijfolie
100 g gerookt spek, in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
3 scharrelkippenbouten
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 blik tomatenblokjes á 400 g
400 g pompoen, in blokjes
1 pot witte bonen (315 g), uitgelekt en afgespoeld
2 el peterselie, fijngesneden
4 kaiserbroodjes of ½ Duits brood, voor erbij

Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak het spek met de ui en de knoflook 4 min. zachtjes. Leg de kippenbouten ertussen en bak ze in 3 min. per kant goudbruin.

Roer de tomatenpuree door het bakvet. Voeg de tomatenblokjes met de pompoen en 150 ml water toe. Stoof de kip in 30 min. afgedekt gaar.

Neem de kippenbouten uit de pan. Verwijder het vel en trek met een vork het kippenvlees van het bot. Verdeel het kippenvlees met 2 vorken in stukjes. Doe het kippenvlees terug in de pan en voeg de bonen toe. Verwarm nog 3 min.

Verdeel de eintöpf over 4 borden. Bestrooi met de peterselie en geef er de broodjes of het brood bij.

Bereiden ± 25 min. / stoven 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

 

 

 

eintopf-delicious