nr.1 foodmagazine

kip met korianderyoghurt en rokerige prei

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

yoghurt

Kok, kookboek- en tv-maker én delicious.friend Yvette van Boven maakt zelf yoghurt. En met die yoghurt maakt ze ultralekkere gerechten. Witte gazpacho met gerookte amandelen, luchtige cake met hazelnoten, pittige krabhapjes, gemarineerde kip en geroosterde worteltjes met een frisse dip.

kip met korianderyoghurt en rokerige prei

hoofdgerecht | 4 personen

8 kippendijfilets en 4 vleugeltjes
8 dunne preien
1 el olijfolie

marinade
400 g yoghurt
½ (zoete) ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uit de pers
1 el korianderzaad gevijzeld + extra voor serveren
2 el geraspte gember
de rasp van 1 limoen en het sap de helft
1 tl witte peper uit de molen
2 tl zout

Verhit de grill op de hoogste stand. Sla de kippendijen tussen twee velletjes plastic huishoudfolie plat.

Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar. Schep de helft in een schaal en voeg alle kip toe. Meng goed. Dek af en zet zeker 4 uur in de koelkast.

Snijd het groen van de prei en was goed. Dep de prei droog. Leg ze op een bakplaat en schuif ze onder de grill. Laat ze in ± 20 min. volledig zwart blakeren. Keer ze regelmatig met een tang.

Verhit intussen de grillplaat goed voor. Borstel hem in met een scheut olijfolie. Haal de kip uit de marinade en schraap de overtollige marinade eraf.

Bak de kip in porties gaar, ± 10 min aan elke kant. Vleugels iets langer, 25 minuten in totaal. Houd de gebakken kip warm onder folie terwijl de volgende portie gaart. Neem de prei uit de oven en pel de zwarte bladeren er vanaf tot de schone boterzachte kern.

Serveer met de gegrilde kip en de yoghurtsaus. Vijzel wat extra korianderzaad om over het gerecht te strooien.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 20 min./ marineren ± 4 uur

conversieblokjes

RECEPT YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE OOF VERSCHUREN