nr.1 foodmagazine

zalmburger met kool, paprika & dillecrème

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Verse zalmfilet is een echte smaakbom en ideaal om snel zelf gehakt van te maken. Maak er kleine burgers van en leg ze op een broodje samen met gebakken kool en dillecrème.

mini-zalmburgers met kool, paprika & dillecrème

hoofdgerecht | 4 personen

500 g zalmfilet zonder huid, in stukjes
1 volle el bloem
1 el rasp van bio(citroen)
5 el olijfolie
1 gele paprika, in reepjes
400 g Chinese kool, in reepjes
125 g zure room (1 bekertje)
1 kleine sjalot, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
2 tl kappertjes
2 el dille, fijngesneden
3 el olijfolie
8 mini-burgerbroodjes
1 rode ui, in ringen

Maal in de keukenmachine de zalmfilet fijn, doe dit evt. in 2 porties. Meng de bloem, citroenrasp en zout en peper naar smaak door het zalmgehakt. Vorm er met vochtige handen 8 burgertjes van.

Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Roerbak de paprikareepjes 2 min. Schep de kool erdoor, zet het vuur lager en bak de kool in 5 min. beetgaar.

Meng intussen de zure room met de sjalot, de knoflook, de kappertjes, de dille en peper naar smaak.

Verhit intussen in een koekenpan de rest van de olie. Bak de zalmburgertjes in 6-8 min. bruin en gaar.

Snijd de broodjes open. Beleg de onderste helften van de broodjes met een beetje kool, de uienringen, een zalmburger en lepeltje dillecrème. Leg de bovenste helften erop en steek er evt. een prikker door. Zet de burgers op een schaal en serveer de rest van de kool apart erbij.

Bereiden ± 30 min.

RECEPT STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

burgers