linzenstoofschotel met paprika en rookworst

Omdat de kou er nu echt aankomt, vandaag een recept voor stevig eten: linzenstoofschotel met paprika en rookworst.Door een flinke schep kruidenyoghurt, kun je het gerecht nóg lekkerder maken. Maar ook 400 ml kokosmelk door de linzenstoofschotel, zorgt voor een verrassende smaak.

hoofdgerecht (4 personen)

250 ml Griekse yoghurt
4 el munt, fijngehakt + extra voor erover
1 teentje knoflook, uitgeperst
400 g gedroogde bruine linzen
2 preien
1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
2 rode paprika’s, in grote blokken
2 tl komijnpoeder (djinten)
2 tl korianderpoeder (ketoembar)
1 el paprikapoeder
1 rookworst 

Roer de yoghurt en munt door elkaar. Knijp de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.

Doe de linzen in een pan en schenk er zoveel water op dat ze net onder staan. Breng de linzen aan de kook en kook zachtjes in 40 min. gaar.

Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in 3 cm grote stukken. Was het zand uit de prei en laat uitlekken. Voeg nadat de linzen 15 min. koken de tomaat, prei en paprika toe. Roer de specerijen erdoor en leg de rookworst erop. Breng opnieuw aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de groente op middelmatig hoog vuur in 20 min. gaar. Breng alles op smaak met zout. Zet de kruidenyoghurt op tafel en snijd de rookworst in dunne plakjes. Maal royaal zwarte peper op je bord en over het gerecht. Bestrooi met nog wat munt.

Bereiden ± 40 min.

PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART

Linzenstoofschotel rookworst-delicious