koffielikeurroom

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koffielikeurroom

Achter veel prachtige en lekkere producten die we dagelijks eten en drinken gaan mooie verhalen schuil. Verhalen van boeren die een Fair Share zouden moeten krijgen voor hun inspanningen. delicious. is de samenwerking aangegaan met Stichting Max Havelaar om deze verhalen een podium te geven. In het kader van deze actie geven elke maand recepten met (h)eerlijke Fairtrade koffie, zoals deze koffielikeurroom voor bij Fair Trade espresso!

koffielikeurroom

drankje bij koffie | 4 personen

4 el koffielikeur (bijv. Tia Maria of Kahlúa)
100 ml slagroom
1 reep bittere Fairtrade chocolade (liefst 71% cacaogehalte)
ook nodig: fijne rasp, 4 kleine glaasjes (± 30 ml) op een voetje en 4 kleine espressolepeltjes

Klop de slagroom stijf en bewaar afgedekt en koel tot gebruik.

Verdeel de likeur over 4 kleine glaasjes, schep de room erop. Rasp een beetje bittere chocolade erover. Serveer bij een espresso, bereidt met Fairtrade koffiebonen.

Voorbereiden ± 10 min. / bereiden ± 5 min.

RECEPT YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS FOODSTYLING BART STUART