nr.1 foodmagazine

la ricotta

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ricotta: kaas die er niet alleen prachtig uitziet als kaas op zich, maar ook iedereen aan tafel laat watertanden. Zowel zoet als hartig te gebruiken, zowel koud als heerlijk warm. Kortom: wij houden van ricotta en vertellen er maar al te graag meer over!

Wat is het?
Kaas.

Gemaakt van?
Wei die overblijft van het 
kaasmaken.

Betekenis naam?
Dubbelgekookt. De wei is voor het maken van kaas al eens gekookt en wordt nogmaals gekookt.

Melksoort?
Schapenmelk (oorspronkelijk), tegenwoordig veelal koemelk.

Verkrijgbaar?
Echte schapen-Ricotta Romana koop je op boerenmarkten en in goed gesorteerde (Italiaanse) kaaswinkels.

Recept?
Meng 500 g (schapen)ricotta met 1 el olijfolie en 2 el gehakte gemengde kruiden en breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in 4 ramequins, dek af met plasticfolie en zet 1 nacht in de koelkast. Stort de ricotta-kaasjes de volgende dag op een ingevette bakplaat en bak ze 
20 min. op 220°C in de oven of 
tot ze goudbruin zijn. Lekker bij (zuur)desembrood.

Of maak deze tomaten-ricottataart uit het delicious. Get Together-menu uit delicious.juni!

 

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Ricotta