nr.1 foodmagazine

BLOG (kerst)koekjes bakken

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious.friend Dosia test op haar blog de lekkerste koekjes van over de hele wereld. Wij waren benieuwd naar haar 5 gouden koek-tips!

  • Nadat ik een paar weken bezig was met mijn blog, lag er een fijne witte film van bloem over álles in mijn keuken. Vanaf toen ben ik mijn deeg gaan uitrollen tussen 2 stukken bakpapier. Dat scheelt een hoop gestuif en bovendien wordt het deeg niet droger door de extra bloem.

 

  • Voor mooi gelijk gebakken koekjes moet het deeg overal even dik zijn. Ik gebruik vaak dikke elastiekjes die ik dan aan elke kant van mijn lange deegroller schuif. Daartussen in rol ik dan het deeg uit. Voor dikker deeg gebruik ik 2 elastiekjes over elkaar.

 

  • Geen enkele oven is perfect! Er is altijd wel ergens een plekje dat wat warmer of juist wat kouder is. Ik draai dan ook altijd in het midden van de baktijd mijn bakblik om.

 

  • Kneed nooit te lang als je een lekker kruimelig koekje wilt. Bij het kneden ontstaan lange glutenstrengen in het deeg die zorgen voor een taai resultaat. Voor de meeste koekjes geldt: zodra het deeg in een homogene bal is te vormen, is het klaar!

 

  • In de meeste koekjes zit een flinke klont boter die door het kloppen en kneden snel zacht wordt. Neem de tijd om het deeg zeker 30 min. te laten opstijven in de koelkast. Het is dan veel gemakkelijker om uit te rollen en de koekjes uit te steken.

TEKST: DOSIA BREWER

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Dosia Blog Koekjes