ik ga naar Barcelona en ik neem mee…

De koffer is zo gepakt, het vliegtuig in en ’s avonds loop je al te struinen over de Ramblas. Maar waar kun je nu echt lekker eten? Goed eten? Tussen de locals en, als het even kan, niet al te toeristisch.

Zomeravonden in Barcelona. Het is warm, iedereen is op straat, de kinderen zijn nog wakker en spelen op straat. De kraampjes bieden hun mooiste waren en muzikanten en andere kunstenaars geven hun beste shows. Als je de massa volgt, loop je grote kans om van alle kanten aangesproken te worden door de gastheren van ontelbare restaurants. Je weet niet meer waar je moet kijken. Het liefst wil je naar de oorsprong. Daar waar nauwelijks een toerist komt en waar je getrakteerd wordt op écht Spaans eten.

Op www.foodspotting.com, vind je wat je zoekt; uniek, lokaal en authentiek. Hier kun je wereldwijd zoeken naar dat ene speciale restaurant waar je over twintig jaar nog steeds met weemoed en water in je mond over praat.

Zoek binnen Barcelona en er verschijnt een scala aan foto’s van lekker eten. Wat dacht je bijvoorbeeld van verse gamba’s bij Cuines Santa Catarina of een romige crumble de manzana bij Federal Cafe. In één overzicht vind je waar je naartoe kunt gaan. Inclusief een duidelijke kaart voor de locatie. Extra leuk: je kunt zelf ook uploaden. Dus heb jij goede tapas bij Bar Ramon gegeten? Maak een foto, zet het op Foodspotting en deel met de hele wereld wat jij hebt gegeten en waar.

Handig voor onderweg: de app van foodspotting