BLOG rudolph’s meringue geheimen

Meringue Rudolph BasisWe hebben al heel wat bakwerk in delicious. gehad, van allerlei meesterbakkers en experts. Want het blijft ongelooflijk verrassend dat er toch steeds weer meer te leren valt. Zo geeft Rudolph van Veen de komende tijd veel nieuwe bakgeheimen prijs. Zoals alles over de meringue in delicious.december!

In deze eerste aflevering legt Rudolph haarfijn uit wat de functie is van het gebruik van verschillende suikers. Fijn versus grover, heel belangrijk bij het bakken van meringue! En waarom je nu eigenlijk aan t begin langzaam moet kloppen en later pas snel. Wat een hogere of juist lagere oventemperatuur doet en waarom je ze de hele nacht in een uitgeschakelde oven laat liggen.

Valt na het testen op de redactie een bakrecept erg in de smaak, dan slaan sommige redacteuren direct thuis aan het bakken. Zo maakte Bas de meringues van Rudolph al de avond van tevoren, zodat zijn meringue – precies goed!  – de hele nacht in de oven kon drogen. En de volgende dag,  op zondag, maakte hij zijn oma er heel blij mee.

De pavlova in het decembernummer is echt een must do voor de feestmaand, want je kunt hem helemaal naar eigen smaak opbouwen. Geen kunst meer aan met Rudolph’s fantastische tips. Maak ook zijn waanzinnig lekkere kerststol, en deel Rudolph’s succesnummers met zoveel mogelijk bakgragen en lekkerbekken.

Tekst: Trudelies Schouten (culinair redacteur)

meringue basisrecept - delicious