nr.1 foodmagazine

xl fruittaart

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch
aantal | dessert, gebak, taart, zoet | familietijd, feestelijk, vakantie, weekend, zomers | nederlands | vegetarisch
Je bent de koning te rijk met deze zomerse fruittaart en hij is heel, heel easy te maken. Door de vruchten in rijtjes op kleur te leggen, wordt het extra mooi. Het zijn net edelstenen! 
Ga je picknicken? Neem alles voor de taart apart mee. Leg de taartbodem op een grote broodplank en pak strak in folie, dan breekt hij niet. Extra handig: je hebt meteen een plateau om de taart op te serveren.
voorbereiding40 minuten
kooktijd25 minuten
afkoelen1 uur
totale tijd2 uur 5 minuten

ingrediënten

  • 6 velletjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid
  • bloem voor het bestuiven
  • 1 ei losgeklopt
  • ± 2 el kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • zaadjes van 2 vanillestokjes
  • 300 g mascarpone
  • ± 500 g rood fruit bijv. aardbeien (grote in vieren of gehalveerd), frambozen, bramen, bosbessen, aalbessen, rode of groene kruisbessen
  • poedersuiker

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de velletjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak mooi strak uit tot een vierkante lap van ± 25×30 cm. Snijd het deeg eventueel netjes bij.
  • Leg het deeg op de bakplaat en prik met een vork heel veel gaatjes in de lap deeg. Bestrijk het deeg met geklopt ei en bestrooi met suiker.
  • Bak de deegbodem 25 min. in de oven, of tot het deeg mooi goudbruin en gaar is. Laat goed afkoelen en verpak de taartbodem in aluminiumfolie om mee te nemen voor een picknick.
  • Klop de vanillesuiker en de vanillezaadjes door de mascarpone, doe in een bakje met deksel en pak het ook in voor een picknick. Neem ook het fruit en poedersuiker mee.
  • Strijk op de picknicklocatie de room over de taartbodem, laat de randen vrij. Verdeel het fruit in rijtjes van dezelfde soort erover en bestrooi met poedersuiker.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPT: YVETTE VAN BOVEN | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: DESIREE VAN DIJK | BEREIDING: BART STUART
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

 

 

fruittaart