BLOG foodie-goodies

Culi cadeautjes

 ‘Ooit kreeg ik van Sinterklaas – naast een hilarisch gedicht – een vanillestokje cadeau. Niet zo’n flauw uitgedroogd twijgje, maar een prachtige dikke malse zwartglanzende peul waar het aroma vanaf stoof. Ik vond het echt een geluksmoment; kreeg visioenen van romige crème brûlée, echt vanille-ijs, iles flottantes en dat ene heerlijke recept voor broodpudding met sinaasappelschil en vanille… Wat een supercadeau!

Dit dwepende verhaal om maar even te schetsen hoe blij een foodie kan zijn met iets culinairs. In de ogen van een anti-koker wellicht onbegrijpelijk, maar voor jullie delicious.lezers vast en zeker herkenbaar. Kom maar door met die fles mooie olijfolie, kwaliteitskoffie of dat potje piment d’espelette!

Culinaire cadeautjes staan dan ook, elk jaar weer, hoog op de verlanglijst bij de redactie om als thema in de kerstnummers te brengen. Dit jaar is het er doorgekomen: in het decembernummer vind je een heerlijke productie eetcadeautjes om zelf te maken en weg te geven aan je dierbaren. Ja leuk om te krijgen, maar nóg veel leuker om zelf te maken en te geven! Zelfgearomatiseerde olijfolie, gemarineerde kaasjes, oranjesnippers of een kruidige winterchutney. We vinden het mooie recepten, waar je toch ook geen uren en uren mee kwijt bent. Want het moet wel leuk blijven…

Voor wie minder tijd heeft, plakten we er een shoppingpagina achteraan met kant-en-klare ideeën. Dank u Sinterklaasje en Hohoho!

 Tekst: Suzanne The (Chef-redactie)

Culinair Cadeau