nr.1 foodmagazine

pompoensalade met hazelnoot-granaatappeldressing

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rauwe groenten zijn geweldig om salades mee te maken, ook die groente die je niet gauw rauw eet: courgette en pompoen geven juist een knapperige bite. De zoetzure notige dressing combineert funky met de kruiden en de aardse smaken van de groenten.

voorgerecht (4-6 personen)

200 ml granaatappelsap (pak)
rasp en sap van ½ (bloed)sinaasappel
100 ml hazelnoot- of walnootolie + wat extra
paar druppels limoensap
¹⁄³ kleine flespompoen, geschild, zaadlijsten verwijderd
½ kleine courgette, in de lengte gehalveerd
paar takjes munt
1 bos peterselie
1 bos dille
1 bosje kervel
1 bosje basilicum
1 bakje tuinkers

Kook het granaatappelsap en sinaasappelsap in tot de helft. Mix de hazelnootolie, het ingekookte sap en sinaasappelrasp met de staafmixer tot een dressing, breng op smaak met limoensap, zout en peper.

Snijd met een mandoline (of evt. scherpe kaasschaaf) flinterdunne lange plakjes van 
de pompoen en courgette en schep ze om 
met wat hazelnootolie, zout en peper.

Pluk de kruiden en scheur de blaadjes 
kleiner. Knip de tuinkers af. Meng de pompoen- en courgetteplakjes met de kruiden en de tuinkers. Leg op ieder bord een bergje salade en sprenkel er de dressing overheen.

Bereiden ± 25 min.

PRODUCTIE EN RECEPTEN MERIJN TOL FOTOGRAFIE HAROLD PEREIRA STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING BART STUART
Pompoensalade-delicious