nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hartige taart met asperges, bosui, ham en ei

aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | moederdag, pasen, voorjaar | hollands |
Aspergeseizoen is ons favoriete seizoen! En dan combineren met ham & ei in deze heerlijke aspergetaart. Fan van hartige taart? Dan valt deze lentetaart met kruidenroom ook zeker in de smaak.
kooktijd20 minuten
Oven35 minuten
totale tijd55 minuten

ingrediënten

  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg uit diepvries
  • 4 eieren losgeklopt
  • 500 g asperges witte, geschild, stukje aan onderkant afgesneden, overlangs doormidden
  • 6 bosuitjes over de lengte doormidden gesneden
  • 1 bakje (250 g) ricotta
  • 2 el bloem
  • 150 g ham geroosterd, in reepjes
  • evt. bosje waterkers

instructies

  • Leg 4 plakjes bladerdeeg iets overlappend een een vierkant bij elkaar en druk de plakjes aan elkaar vast. Herhaal met nog 4 plakjes. Leg de vierkanten op elkaar. Rol het op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een groter vierkant van 35 x 35 cm en leg op een met bakpapier belegde bakplaat.
  • Snijd aan elke kant van het vierkant een lange 1 cm brede reep af. Bestrijk de deeglap nu met losgeklopt ei. Leg de afgesneden repen op de randen van de deeglap om de taartrand te vormen en druk ze licht vast.
  • Bestrijk ook de rand met losgeklopt ei (niet de zijkant, want dat houdt het rijzen tegen). Prik de bodem met een vork regelmatig in. Bak de bodem in 13-15 min. mooi goudbruin in de oven.
  • Kook de asperges in ruim kokend water met zout in 5-7 min. beetgaar. Voeg na 3 min. de bosuitjes toe. Giet af en laat uitlekken. Schakel de oven terug naar 200°C.
  • Klop de ricotta met een beetje losgeklopt ei en de bloem los en klop er dan de rest van het ei door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de asperges en bosui om en om naast elkaar over de taart. Strooi de hamreepjes erover. Schenk het eimengsel er gelijkmatig over uit. Zet de taart terug in de oven en bak in 15-20 min. verder gaar. Garneer de taart uit de oven met de waterkers en serveer in mooie blokken gesneden.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën